Annyira nem értek a tápkiegekhez de azt tudom, hogy a tejsavófehérjét sok-sok eljárással vonják ki a tejből.
Akkor te meg minek adsz hozzá tejet?
2012. aug. 10. 16:54
12/20 NagyonGonosz válasza:
"A modern proteineket tejjel fogyasztva felesleges telített zsírt és cukort adunk hozzá a termékhez, lerontjuk a pl. a tejsavó protein jó tujdonságait, jó felszívódását."
Azzal, hogy tejjel iszod akkor a gyors felszívódásnak kb lőttek is. Vízzel is nagyon finom fehérjék vannak manapság. Elsődleges fehérjeforrásnak pedig a fehér húsokat használd.
2012. aug. 10. 17:37
13/20 anonim válasza:
Edzés után nem szoktam inni vízen kívül semmit, tudom, lehurrogtok ezért, de még mindig azt gondolom, hogy ha a gyomromban ott emésztődik a kaja, akkor a megivott fehérje indexel, balról előz, és megy tovább felszívódni?
2012. aug. 11. 14:41
14/20 dirtboy válasza:
edzés után semmi kaja nincs a gyomrodban szóval mit kéne előznie a fehérjének?
2012. aug. 11. 14:46
15/20 anonim válasza:
Edzés után nincs benned kaja, mert edzés előtt kell enni 1,5 órával kevés húst+rizst, amit az edzéssel bőven felhasználsz. Tehát az edzés utáni protein+ch kötelező. Ez nem választás kérdése, ezt így KELL csinálni, mert vissza kell tölteni az izmokat.
2012. aug. 11. 14:50
16/20 anonim válasza:
Lehet, hogy újra vissza kellene térnem nekem is erre a rendszerre, mert egy jó ideig úgy csináltam, hogy kaja, 2 órával később edzés, ami tart mondjuk 1 órát, rögtön egy turmix, majd 1 órával később ismét szilárd kaja.
De amikor ezt elhagytam, nem volt semmiféle visszaesés. Megpróbálom megkeresni a neten, vagy itt megkérdezni, hogy végül is meddig tartózkodik a gyomorban az étel.
2012. aug. 11. 15:00
17/20 anonim válasza:
Majd én megmondom. Az adagtól is függ és attól is, hogy mennyre rágod meg a kaját. Egy kisebb hús-rizs-zöldség 3 óra alatt már simán felszívódik, de ha még maradna is egy része, akkor sincs gond. A tejsavó felszívódik és megy utána az a pár gramm hús is ami esetleg maradhat, de nem hiszem, hogy marad. Ch tuti felszívódik hamar, úgyhogy kell az a turmix, nem viccből végzi így minden testépítö.
2012. aug. 11. 15:07
18/20 anonim válasza:
Még egy gondolat ide: 3 óránként eszünk, a béltartalomból folyamatosan szívódnak fel mindenféle anyagok, bizonyára ennek is van jelentősége. Edzés közben, után tud a vér innen is szállítani.
2012. aug. 11. 15:15
19/20 anonim válasza:
Igen, szerintem tud, de nem olyan gyors ütemben, mint ahogy te az izmok glikogénraktárait üríted edzés közben. Így szükséges az edzés utáni visszatöltés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!