Tömegnövelés lenne a célom! Jelenleg: 76kg vagyok 180 cm. Tömegnövelő, fehérje? Mi az mi még kellene?
segítsetek nekem összeállítani egy normális tömegnövelő étrendet? Főleg a kiegészítőkre lenne szükségem.
Kaja napi 500g csirkemell , 350g rizs. Inkább a scitec-es termékekben bízom
Ehhez milyen kiegészítők jók?
Vitaminból multi kell: mega daily one vagy ha komolyabbat akarsz :multi pro. Ha már Scitec-eset szeretnél.
Proteinből akkor 100% whey prof + mehet hozzá 40-50g dextróz edzés után vagy vitargo, supercarb fast.
Ha a mega daily vitamint választod,akkor maradhat a plusz C-vitamin és a Ca-Mg is.
A tömegnövelésnél a szénhidrát mennyiség inkább csak tájékoztató jellegű, hiszen azt majd neked kell folyamatosan hangolnod a testtömeg növekedésed alapján.
Előfordulhat, hogy a 350-nél már zsírosodsz, mint az állat, és mondjuk felszalad heti 1-2 kg, ekkor vissza kell venned (mérd a bőrredőket is). Az is lehet, hogy 2 hét alatt nem jön fel semmi, ekkor nyilván emelned kell a rizsmennyiséget.
Én is ennyi csirkét eszek, mellé szójafehérje + tejsavófehérje megy, a szója nem túl jó, de nem drága.
Esetleg tolhatsz egy kis kreatint, ha már tömegelsz. Vitaminok kellenek, ahogy fenn írták. Ja és a telítetlen zsírról se feledkezz meg. :)
Köszönöm!
Most nézegettem egyenlőre erre jutottam:
Tömegnövelő: volumass 35 prof
fehérje: 100% whey Protein Prof
kreatin: King Creatin
vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!