Mi a különbség a natur szója fehérje és a natur tejsavó fehérje között? Mert mind a kettőre az van írva hogy tömegnöveléshez ajánlott.
a tejsavó sokkal jobb protein fajta mint a szója.
olvass utána szerintem.
Utána néztem és ezt találtam,azt írják hogy alkalmas izom tömegnövelésre!
De akkor mosta tejsavó és a szója is alkalmas lenne erre?:O
Gondolkozz már egy kicsit bakter:
Mindkettő fehérje, tehát az izmaid építőeleme. Tehát mindkettő alkalmas tömegnöveléshez (ami nem más mint izomsejtek felépítése).
Minden fehérje hasznos a tömegnöveléskor(és szálkásításkor is, azaz mindig!), csak valamelyiknek a biológiai hasznosulása jobb mint a másiknak...
Istenem...
Egy fehérje minőségét a biológiai értékével lehet besorolni. Ez azt jelenti, hogy mennyi és milyen arányban van benne esszenciális aminosav. Tény, hogy tápkiegek esetében a tejsavó peptidek (izolátum, hidrolizátum) BV értéke a legmagasabb, akár 159!!! A tojásalbumin BV 91-es. De például a növényi szója BV-je csak 74!!!!
A szója másodrendű protein fajta. Hiányos esszenciális aminokkal rendelkezik. Akkor van értelme, ha magas BV értékű proteinnel keverten használják max. 30%-os arányban. Testépítő viszonylatban nem jó megoldás.
Jó minőségű, nem denaturált, ha lehetséges hidrolizátum vagy azt is tartalmazó protein a legmegfelelőbb. Figyelni a BCAA aránya. L-Leucin érték fontos szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!