Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítés/gyúrás okozott már...

Testépítés/gyúrás okozott már valakinek tartós izületi károkat?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
igen annak aki nem tanul meg normálisan edzeni hanem birka módjára dobálja és rángatja az irreálisan nagy súlyokat
2012. aug. 7. 13:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnos, igen én így jártam :( Öt évig versenyszerűen foglalkoztam erőemeléssel, országos bajnokságig vittem, aztán végül azért kellett abbahagynom, mert egy egyszerű guggolásnál úgy kattogott a térdem, hogy borzalmas, fekvenyomásnál , mikor a saját súlyommal bemelegítettem , úgy fáj a vállam, hogy ordítottam, a nyakam is recseg ropog :( Ha attól félsz hogy ez előfordulhat, sajnos a félelmed jogos, de nem létezik olyan sport, ahol kockázat ne lenne , vagy valamely testrészre ne volna sérülésveszélyes, tehát vágj bele bátran. Ha már te is hasonló cipőben vagy, akkor válts sportot, ahol nem kell súlyzót a kezedbe venned, úszás ajánlott, de próbálkozhatsz gimnasztikával is, én azt tettem :) Remélem tudtam segíteni
2012. aug. 7. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem most van egy kis könyök fájás, de ez nagyon ritka, tartósnak nem mondanám. De én voltam a hülye, mert megerőltettem a fekve tricepsz gyakorlatnál. Majd egy kis pihentetés és ízületvédő rendbe teszi. Abban igaza van gyurmának, hogy bemelegítve, nem túl nagy súllyal, szabályosan végezve nem lehet nagy gond.
2012. aug. 7. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:

igen most én is sz@r helyzetben vagyok sajnos én is kib@sztam magammal vagyis a könyökömmel

megy a pihenés sok víz és majd izületvédő kb 3 hónap és rendbe jövök :D

2012. aug. 7. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Szilágyi Tihamér, bátaszéki lakosnak.
2012. aug. 7. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:

2# -es válaszoló erőemelésről írt, az erőemelők alapvetően nagy súlyokkal, és alacsony ismétléssel dolgoznak, ez sokkal jobban megterheli az ízületeket.

A testépítés viszonylag biztonságos sport, nem rángatjuk a súlyokat, betanult mozdulatokat teszünk kimérten, megfelelő nagyságú súllyal. Én csak 3.5 éve tolom, nem épp mintaszerűen (most már igen), egyetlen egyszer fájdult meg a csuklóm 2-3 hétre, de elmúlt magától. Azon kívül soha semmilyen fájdalmam nem volt, de el is kerülöm azokat a gyakorlatokat, amelyek bántják az ízületemet, ilyen például a tricepsz nyújtás franciarúddal.

2012. aug. 7. 19:02
 7/7 A kérdező kommentje:
na attól nekem szét akar roppanni a könyököm.
2012. aug. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!