Testépítés/gyúrás okozott már valakinek tartós izületi károkat?
Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 12:49
1/7 anonim válasza:
igen annak aki nem tanul meg normálisan edzeni hanem birka módjára dobálja és rángatja az irreálisan nagy súlyokat
2/7 anonim válasza:
Sajnos, igen én így jártam :( Öt évig versenyszerűen foglalkoztam erőemeléssel, országos bajnokságig vittem, aztán végül azért kellett abbahagynom, mert egy egyszerű guggolásnál úgy kattogott a térdem, hogy borzalmas, fekvenyomásnál , mikor a saját súlyommal bemelegítettem , úgy fáj a vállam, hogy ordítottam, a nyakam is recseg ropog :( Ha attól félsz hogy ez előfordulhat, sajnos a félelmed jogos, de nem létezik olyan sport, ahol kockázat ne lenne , vagy valamely testrészre ne volna sérülésveszélyes, tehát vágj bele bátran. Ha már te is hasonló cipőben vagy, akkor válts sportot, ahol nem kell súlyzót a kezedbe venned, úszás ajánlott, de próbálkozhatsz gimnasztikával is, én azt tettem :) Remélem tudtam segíteni
3/7 anonim válasza:
Nekem most van egy kis könyök fájás, de ez nagyon ritka, tartósnak nem mondanám. De én voltam a hülye, mert megerőltettem a fekve tricepsz gyakorlatnál. Majd egy kis pihentetés és ízületvédő rendbe teszi. Abban igaza van gyurmának, hogy bemelegítve, nem túl nagy súllyal, szabályosan végezve nem lehet nagy gond.
4/7 anonim válasza:
igen most én is sz@r helyzetben vagyok sajnos én is kib@sztam magammal vagyis a könyökömmel
megy a pihenés sok víz és majd izületvédő kb 3 hónap és rendbe jövök :D
5/7 anonim válasza:
Szilágyi Tihamér, bátaszéki lakosnak.
6/7 anonim válasza:
2# -es válaszoló erőemelésről írt, az erőemelők alapvetően nagy súlyokkal, és alacsony ismétléssel dolgoznak, ez sokkal jobban megterheli az ízületeket.
A testépítés viszonylag biztonságos sport, nem rángatjuk a súlyokat, betanult mozdulatokat teszünk kimérten, megfelelő nagyságú súllyal. Én csak 3.5 éve tolom, nem épp mintaszerűen (most már igen), egyetlen egyszer fájdult meg a csuklóm 2-3 hétre, de elmúlt magától. Azon kívül soha semmilyen fájdalmam nem volt, de el is kerülöm azokat a gyakorlatokat, amelyek bántják az ízületemet, ilyen például a tricepsz nyújtás franciarúddal.
7/7 A kérdező kommentje:
na attól nekem szét akar roppanni a könyököm.
2012. aug. 7. 19:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!