Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Otthonra edzésterv? Help

Otthonra edzésterv? Help

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már rég fontolgattam, hogy elkezdek gyúrni, de most végre rá is szántam magam..sajnos nincs a közelben konditerem , így vettem itthonra egy fekpadot, 60kg súlyt, egy 180as egyenes rudat , és egykezes rudakat+egy húzódzkodót és tolódzkodót is hegesztettem..És egyenlőre kifújt a pénztárcám:S

Elég sokat olvasgattam a helyes táplálkozásról, szóval úgy gondolom egy elég jó étrendet állítottam össze a reális keretek közt..

Viszont az edzéstervvel eléggé bajban vagyok...olvasgattam a bodybuilder-t, viszont én ezt az 1 hónapos belelendítő edzést le szeretném rövidíteni, mivel jó pár hete csinálok haspréseket,fekvőtámaszokat stb..

Amit tudni kell rólam : 17éves vagyok, 185centi magas, és kb 72kilogramm..a testzsír %-om nagyon alacsony , eléggé szálkás vagyok, sok ideig vízilabdáztam..

Ha valaki tudna nekem valami jó edzéstervet[ heti 3-4alkalom], akkor megköszönném ha leírná..

Valamint még olyan videó érdekelne, ahol megmutatják, hogy milyen gyakorlatot, hogyan kell elvégezni helyesen, meg, hogy mit, hogyan is kell csinálni...[még is jobb ha az ember nem csak olvassa:D]

Ha valakinek lenne valamiféle útmutatása az írja nyugodtan, azért kérdezek, hogy tanuljak, hisz kezdő vagyok!

2012. júl. 29. 01:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Akkor mégsem sokáig olvasgathattad a sárga oldalt :), mivel, hogy fent a gyakorlatok leírásánál, videós bemutatás is van. És nem kellene lerövidíteni az 1-2 hónapos, 3 napos teljes testes átmozgató edzést, mert ez pont kell ahhoz, hogy felkészítsen a későbbi nagyobb terhelésekre.

Na ennyit a leszúrásról.

Találsz ott még 3 vagy 4 napos osztott edzésterveket is, de ha gondolod leírhatom én is az enyémet, bár én mindig változtatok valamit, mert az válik be, ha mindig van valami módosítás. Pl. mellnél az egykezes és kétkezes súlyok használatánál, hogy melyik nyomással kezdem, vagy kihagyok gyakorlatokat, másikat teszek be, stb. hetente variálás van, hogy ne szokjon a szervezet hozzá egy sémához.

Na, most ez megy: hétfő: mell-váll

fekvenyomás döntött padon egykezessel, fekvenyomás egyenes padon rúddal, tárogatás döntött padon, utána áthúzás vagy tolódzkodás.

váll: nyomás egykezessel, oldalemelés, előre emelés. (hátsó váll és csuklya hát napra kerül)

kedd: láb: guggolás, lábnyújtás, lábhajlítás (nekem van a padhoz lábgép-rész), kitörés, merevlábas felhúzás, egylábas vádli a kézben súllyal.

has: hasprés, lábemelés

szerda: pihi

csütörtök: hát: húzódzkodás, egykezes evezés, evezés kétkezes súlyzóval, t-rudas evezés (a rúd egyik felét megpakolom súlyokkal, a másik végét pokrócba bugyolálom és beállítom egy sarokba. Egy háromszög fogantyúval tudom húzni a súllyal megpakolt részét.) vagy felhúzás (kéthetente) néha még a háromszög fogantyú segítségével tudok szűk fogással húzódzkodni.

csuklya:egykezes súlyzóval vállvonogatás.

a váll hátsó része: egykezes súlyzóval oldalemelés döntött törzzsel.

Péntek: kar: bicepsz egyenes vagy francia rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, bicepsz scott padon (nekem ez is van a padhoz)

tericepsz: homlokra engedés (koponyatörő), egykezes súlyzóval ülve tarkóhoz engedés, hátsó támaszos tolódzkodás (pár darab 10-es tárcsával az ölemben)

has: hasprés, lábemelés.

Mindenből 3-4 széria, 8-12-es ismétlés, kivéve hasnál, ott kb. 3*30

2012. júl. 29. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!