Szerintetek egy átlagos lánynak mennyi fekvőtámaszt kéne tudnia csinálnia egyhuzamban?

Ez nem jó, ami még ennél is rosszabb, hogy vannak fiúk is akik ilyen szinten vannak. Ez van, ma már fizikailag 0 alatti szinten is lehet élni nem kell vadászni, sőt igazából ki se kell mozdulni a lakásból mindent házhoz lehet rendelni, a különböző ügyek nagyrészét interneten lehet intézni, ha mégsem akkor csak be kell ülni a kocsiba stb. Régen egy értelmesebb életmódot éltek az emberek, megvolt a napi vadászat stb. Mit vártál ? Senki nem lesz izmosabb a facebooktól meg az msntől.
A tesióráknak ilyen formában (ilyen edzésmódszerrel) nem sok értelme van. Az idő is nagyon korlátolt jó esetben max 3x45perc, ha az átöltözés szünetekben történik. A gyerekek közt nagy különbségek lehetnek nem edzhet úgy az aki a térdig érő háját vonszolja maga után mint aki láb nélkül mászik kötelet.

Az a baj hogy a mai tesiórák többsége már csak elhanyagolt valami hogy legalább látványa legyen a dolognak. A diákok ott sem mozognak semmit pedig az lenne a minimum fejlődő testnek mozgásra van szüksége és csodálkozik a kormány hogy rengeteg a kövér túlsúlyos ember. Itt nem azzal van a baj hogy mindenki otthon ül és gépezik mert nincs más lehetősége. Legtöbb sportkörba tagdíjat kérnek és egy csóró ember nem nagyon teheti meg hogy fizesse. Iskolák nem szerveznek semmi sportolási lehetőséget legtöbb suliba is csak behívják azokat akik tudnak focizni hogy képviseljék az iskolát a bajnokságokon és ennyi, amatőrökkel nem is foglalkoznak mert minek erőltessék ha nem megy. Tesi órákon szégyen gyalázat ami van legtöbben vagy ülnek vagy elvonulnak a sarokba és beszélgetnek meg állnak a helyet hogy csinálnák amit kell és persze a tanár sem fegyelmezi őket.
Én egy helyi középsuliba dolgozok mint óra adó heti 3 napot kell bejárnom másodállásba csinálom ezt. A termem ott van az iskola udvar fölött ahol rá is látok hogy kint hogyan tesiznek és nem úgy volt mint régen hogy kemény bemelegítő futások, rendes gimnasztikai feladatok aztán egy adott anyagrész és óra után egy kis játék ha még belefér az időbe. Én időmben nem ez volt, ott szünetben volt 5 percünk elkészülni nekünk lányoknak kötelező volt a tornadressz semmit nem vehettünk rá, kint tesiztünk ameddig 20 fok felett volt az átlag hőmérséklet és nem nyavalyogtunk hogy megfagyunk, ott volt mozgás 1 percre sem álltunk meg az is biztos. Nem kellett ráöltöznünk a tornadresszre mert így is melegünk volt amikor számonkérések voltak akkor volt hogy több ideig megálltunk na akkor vehettünk maximum egy pulóvert magunkra és ennyi, amint sorra kerültünk le kellett venni azt, és senki nem halt, bele rendesen ki lettünk kupálva, kemény volt a tesitanárunk, de mindenki fit volt akkor. Az osztályba a legkövérebb lány is elég sokat tudott lefogyni így és végzős években már eléggé karcsú volt, igaz volt még rajta egy kis felesleg de már nem volt vészes az. Öt évvel késöbb osztálytalálkozón már senki sem ismert rá, és pontosan azért mert motiválták a mozgásra, erőltették persze nem hajtották túl a tanár arra ment rá hogy kedvet kapjon és érezze hogy ez jó neki és a legtöbb mai tanár ezt nem csinálja ami hatalmas baj, és persze hogy egy lány nem bír megcsinálni 3 fekvőtámasznál többet normálisan mert nincs benne erő puhány, és 30 éves kora fölött pedig már teljesen lefog robbanni. Én sem vagyok már valami fitt az ülőmunkám miatt de sajnos ez van, persze mellette szoktam kocogni meg bicajozni nagyon sokat így még megfelelően karban tudom magam tartani. A mostani diákoknak kéne ezt tennie, mert sok punnyadt van tisztelet a kivételnek, meg a sulikban is erre kéne ráállítani a tanárokat hogy igen is motiválják a kölyköket hogy csinálják és ne vegyék el sporttól a kedvüket, meg szerintem az osztályozást sem ártana szigorúbbra venni hogy aki tudja az csinálja komolyan aki meg nem azt olyanból kérjék számon amit tud csinálni. Akiknek meg egészségügyi okai miatt nem tud tesizni kötelező gyógytestnevelés legalább heti 2 szer és havi 1 úszás minimum. Hogy azért ők se robbanjanak le. Le lehet pontozni de nekem ez a véleményem, minden nap látom suli időbe kint tesin a gyerekeket tudom hogy most mit csinálnak és az én időmbe mi volt és láthatóan nagy a különbség. És az a baj hogy a kormány is most csak a chipsekre fogja a dolgot meg a számítógép előtt való ülésre meg a TV-re pedig nem ezzel van a baj, ha a kölyköket megtudnák fogni a sportolással mint hobbival és akár meg is csinálnák azt hogy a videojátékot ami van is hogy mozgásra érzékelje a dolgokat és arra ráépíteni ezt akkor szinte nem lenne itt lerobbant ember. De persze pénz hiány meg rengeteg más baj van itt ami érthető, de akkor is itt a hozzáállással van a baj.
32/N

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!