Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen kesztyűt ajánlotok...

Milyen kesztyűt ajánlotok Kettlebellezéshez?

Figyelt kérdés

Eddig kesztyű nélkül jártam edzésre, viszont sajnos "papírkezeim" vannak, így minden alkalom után 4-5 jó esetben csak vízhólyag keletkezik, ami nem nagyon akar elmúlni, főleg, hogy kétnaponta járok. A dinamikus gyakorlatok, mint például a Snatch forgása teljesen kitépi a már gyengébb bőrt, vagy a bőrkeményedés alatti terület miatt az egészet, és eléggé vérzik. Azt tanácsolták, hogy ne hordjak kesztyűt, mert "ratyi" dolog, de elég kellemetlen, hogy majdnem minden alkalommal az utolsó néhány ismétlést például a Snatchből alig bírom megcsinálni, mert besz*rok, úgy fáj a kezem, és nem bírom fogni. Pár hónapja művelem ezt a sportot, azért már ideje lenne keményednie, ha nagyon akarna.

Gyengébben nem tudom fogni, mert 24kilót azért mégsem szeretnék sem eldobni, sem magamra ejteni, főleg, ha fáradok, viszont már csak a munkám miatt is jó lenne, ha nem fájna. Programozó vagyok, így elég fontos lenne, hogy használni is tudjam a kezeimet.

Valami vékonyabb kesztyűre gondoltam, ami tapadást és jó fogást is biztosít, hogy ne csússzon ki a súly, de sajnos nem ismerem az ilyeneket.

Mindenesetre, ha nem is minden alkalommal használnám, de legalább akkor, ha nagyon sebes a kezem, vagy csak kéztépős gyakorlatokra.

2012. júl. 22. 19:19
 1/9 anonim ***** válasza:
nagyon sok sportboltban és áruházban lehet kapni 2E forinttól fitness kesztyűt.4-5E ért szerintem már egész jókat lehet kapni.
2012. júl. 22. 19:28
 2/9 anonim ***** válasza:
én biciklis kesztyűben tolom
2012. júl. 22. 19:31
 3/9 anonim ***** válasza:

nem kell kesztyű, nem azért, mert ratyi, hanem azért, mert nem oldja meg a problémád. nem lehet benne edzeni, ez tapasztalat...

azért szedi szét a kezed, mert rossza a technikád/még nem erősödött meg a bőr a kezeden. Türelem.

mellesleg, ha egy bőrgyaluval leszednéd rendszeresen a bőrkeményedéseket, nem szakadnának ki...

meg egy kézkrém se marhaság...

2012. júl. 22. 19:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szoktam körömvirág krémmel, vagy testápolóval kenegetni a kezem, de sokat nem ér. A bőrkeményedést egy időben leáztattam és levágtam, mert zavart, hogy felszakad, de anélkül is fájdalmas sokszor. Úgy alapvetően nincs nagy gond vele, csak a tépősebb gyakorlatoknál rossz, amikor már fáradok, és erősebben szorítom, hogy ne csússzon ki.
2012. júl. 22. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:
nem kell áztatni! csak szárazon legyalulni, utána bekenni, aztán kész.
2012. júl. 22. 22:02
 6/9 anonim ***** válasza:

egy ilyet kipróbálhatsz.

én 900ft-ért szoktam venni,kb 1 évig bírja.

2012. júl. 23. 00:16
 7/9 anonim ***** válasza:

ez meg lemaradt

[link]

2012. júl. 23. 00:17
 8/9 kolcsi ***** válasza:
82%
Patikában kapható cérnakesztyű. Kb. 200 forint. Ennek a végeit kb. az utolsó ujjperceknél levágod és úgy használod. Azért jó, mert ebben nem tapad meg a súly a tenyerednél swingnél vagy snatchnél, viszont az ujjaid végével megvan a biztos fogás is. Használattól függően kibír pár hetet.
2012. júl. 24. 01:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat.
2012. júl. 24. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!