Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pár kérdés zsírégetéssel...

Pár kérdés zsírégetéssel kapcsolatban. Hogy alakítsam az edzéstervemet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Fogalmam nincs, hogy ide vagy a fogyókúrás témába kellett volna írni a kérdésemet, de gondoltam ide talán tapasztaltabb emberek járnak.

LifeTilt-es módszert akarok elkezdeni, és azzal kapcsolatban lenne pár kérdésem. (A diéta már úgy-ahogy világos, az edzés érdekel.)

1: Csak kardioval lehet jó eredményeket elérni? Izmot nem nagyon akarok építeni, mert az van. Futásra gondolok.

2: Mikor a legjobb a mozgást végezni? Én reggelente akarok futni, felkelés után 1 órával.

3: Olvastam valahol, ha túl sokat végzi az ember ugyanazt a gyakorlatot/mozgást akkor egy idő után hozzászokik a szervezete, és nem éget elég zsírt. Ez igaz? A táv/szériák növelésével lehet ez ellen tenni?

4: Izomláz ellen mit lehet csinálni?

+1: Esetleg tud valaki egy jó zsírégető edzéstervet? Olyanra gondolok amihez nem kell konditerembe menni. A lehetőségeim: Futás, úszás, biciklizés, van 1 kezes súlyzóm, és egy meredek padom. Emellett még persze a testtel végzett gyakorlatok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 24. 13:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem ismerem a LifetTilt-et, de a legtöbb valóban hozzáértő embernek nagyon rossz véleménye van róla.

1. Ha nem akarsz izmot építeni, igen.

2. Mindegy. Tényleg mindegy.

3. Aerob mozgás esetén igaz. Intenzív, intervallumos kardió esetén nem.

4. Semmit, hozzászoksz egy idő után a mozgáshoz, és nem lesz izomlázad. Nyugodtan rá lehet edzeni izomlázra.

A futást, úszást, biciklizést minden esetben végezd az intervallumos kardiónak megfelelően! Nézz utána ennek a kulcsfogalomnak! Konkrét edzéstervet nem áll módunkban írni ide.

2012. jún. 24. 13:57
 2/5 Cristian1997 ***** válasza:
79%

Aerobbal is lehet jó eredményeket elérni, és aerobbal közel nem akkora az izomvesztés mint kardióval.A futás jó,heti 4-5 alkalommal legyen 40 -50 perc aerob.

Bármikor végezhetsz mozgást, csak a mozgás előtt 1 órával már ne kajálj.

A 3.-ik részben igaz,megszokhatja a test az aerob mozgást egy idő után.Ilyenkor vagy az időt növeled,vagy beiktatsz intervallumos edzéseket.

Ha izomlázad van, pihentetni kell.

Zsírégetés:szálkásító diéta kell+ heti 4-5 aerob vagy intervallumos futás+betehetsz néha egy úszást.

1 kezes súlyzóval nem sok mindent lehet keresni, ajánlom a fegyencedzést, nézz utána a google-n.

2012. jún. 24. 14:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 24. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Szívesen!
2012. jún. 24. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:
én meg épp azt olvastam, hogy aerobbal lehet zsírt égetni, kardióval az állóképességet javitjuk inkább és ott már nem csak a zsírból merít energiát az izomzat. Aerob kell 40 perc legalább futással
2012. jún. 24. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!