Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez így hatásos szálkásító...

Ez így hatásos szálkásító edzés vagy valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés

Fogyás alatt vagyok, szálkásító diéta mellett tornázok. Ezt azért említem meg, hogy nehogy félreértés legyen hogy tömeget növelek stb.

Szeretnék feszesebb combot, popsit, ezért hetente 2-3szor beiktatok futás mellé súlyzós edzéseket is. Mindimális izomzatot szeretnék, hogy kicsit feszesebb legyen a bőröm.

Egyenlőre 2db 1,5 kg-os súllyal próbálkozok. Edzéstervnek ezt gondoltam ki. Ma végig csináltam és remegnek a lábaim.

Bemelegítés: 7-8 perc

COMB+FENÉK GYAK:

3*40+40 db nagy terpeszben való guggolás 3kg-os súllyal. Lassan 10 db majd lent tartva 10 pici és ezt váltogatva.

3*30 db kis terpeszben való guggolás súllyal.

3*40+40 db kitörés bal lábra súllyal(lassan 10 db, majd lent tartva 10 pici rugózás és ezt váltogatva)

3*40+40 db kitörés jobb lábra súllyal

BELSŐ COMB GYAK:

4*40 db . Nagy labdát összeszorítom a lábaimmal, majd elengedem. és ezt ismétlem.

4*50 db . Oldal fekvésben a lenti lábamat emelgetem felfelé. Ezt mind két lábra 4*50-szer megcsináltam.

FENÉK GYAK:

2*40+40 db négykézlábra ereszkedve derékszögben feltolom a lábamat majd visszaengedem és ismét fel. Ezt 10-szer, majd fent tartva 10 lassú kitörés. És ez ismételgetve.

Nyújtás: 10 perc.

Ki mit gondol erről az edzéstervről. Lesz hatása? Vagy valamit rosszul csinálok?

23/l

2012. jún. 3. 14:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy szálkásító edzés. 3-4x50 perc aerob edzéssel többet érsz. + 2-3 súlyzós edzés normális edzéstervvel és nem papirnehezékekkel végrehajtva. Amenyiben nincs lehetőséged konditeremben járni a Fegyencedzés című könyv elfogadható kompromisszum lehet (hamarosan jön a második része is).

Edzéstervet saját magunknak még megfelelő edzés tapasztalat után sem feltétlen tanácsos összeállatni, mivel sérül az objektivitás. Teljes tudáshiányban meg pláne ne próbálkozz.

2012. jún. 3. 14:26
 2/14 A kérdező kommentje:

Mit értesz pontosan az aerob edzés alatt? Mert elvileg a futás amit végzek az is aerob tartományba esik de attól nem leszek izmosabb. Csak eltűnik a zsírom és ott marad a löttyedt semmi.

Tehát akkor ez amit itt leírtam úgy ahogyan van semmit nem ér? Mert ehhez hasonlókat szoktunk aerobic órán művelni az edzőnkkel. Onnan vettem az ötletet. Sőt egy-két gyakorlatot a box edzőm ajánlott.

2012. jún. 3. 14:28
 3/14 anonim ***** válasza:

Diéta mellett nem fogsz tudni izmot növelni, mert ellentétes energetikájú folyamat. A futás jó aerob tevékenység.

Ez a fenti edzésterv mondhatni katasztrofális.

1. A súlyok papírnehezéknek jó súlyzos edzéshez nem.

2. Egy normális edzésterv a következő izomcsoportra épül: mell, hát, has, váll, kar, láb

3. A funkcionális izomépítés tartománya 8-12 ismétlésszám úgy, hogy több ismétlést ne tudj megcsinálni.

2012. jún. 3. 14:37
 4/14 A kérdező kommentje:

Igen arról már hallottam hogy akkora súlyokkal kell edzeni, hogy max 8-10 ismétlést tudjak megcsinálni. De mint már írtam nem izomtömeget szeretnék növelni, hanem megtartani az izmaimat diéta végett.

A papírnehezék súlyok miatt csinálom ilyen sok számban a gyakorlatot, így 40 ismétlés után elérem azt amit nagy súllyal 8-10 ismétlés után érnék el.

amikor csak futottam azt értem el vele hogy lefogytam és löttyedt lettem. Ezért ajánlották nekem az izomzatra való edzést. De akkor most teljesen össze vagyok zavarodva, mert ha ez az edzésterv nem jó, akkor nem tudom hogyan csináljam :( Kondiba nem járok. Nincs rá lehetőségem.

2012. jún. 3. 14:44
 5/14 A kérdező kommentje:
A másik meg az hogy kezdő vagyok, szinte 0 izomcsoporttal. És nem szeretnék kapásból 20 kg-al a nyakamban guggolgatni mert nem tudnék. jobban fejlődik az aki szabályosan edz. És én erre figyelek hogy a gyakorlatok el legyenek végezve. De kérlek akkor írd meg hogy ebben az edzéstervben amit leírtam te mit csinálnál másképp?
2012. jún. 3. 14:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem éred el ugyanazt a hatást kis súllyal, bármennyit végzel belőle. Az nem fogja izommegtartására ösztönözni a szervezetet, ahhoz bizony nagyobb súllyal kell terhelni.

Kis súly nem szálkásít. Diéta alatt nem tudsz izmot növelni, esetleg csak az elején picit , de ellenkező folyamat a zsírégetéssel. Örülünk ha nem megy le izom közben, ehhez kell min. 3g*testtömegkg fehérje. ezzel tudod megakadályozni az izomvesztést + nagyobb súlyok.

[link]

2012. jún. 3. 14:51
 7/14 A kérdező kommentje:
elolvasom a linket, köszönöm!
2012. jún. 3. 14:52
 8/14 A kérdező kommentje:

Akkor már csak egy kérdésem maradt, így átolvasva a linket. Ezek a gyakorlatok hatásosak? mindössze annyit kell tennem hogy növelem a súlyok méretét, hogy kb 8-12 db-ot tudjak kinyomni egy gyakorlatból?

És természetesen sok fehérje, ezzel tisztában vagyok.

2012. jún. 3. 14:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Lábedzésnél azért mehet a 15-20-as sorozat.
2012. jún. 3. 15:01
 10/14 A kérdező kommentje:
Rendben. Addig csinálom amíg érzem hogy már nem menne több. Akkor tartok majd pihenőt. De törekszem a 15-20as sorozatra. A másik hogy meg van szabva hány percig kell tartania egy ilyen edzésnek minimum? Vagy az nem számít?
2012. jún. 3. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!