Testépítők, aki túlsúlyosak azok is a testsúlyukra mérik a napi szénhidrát és fehérje mennyiséget?
Figyelt kérdés
2012. máj. 20. 15:42
1/13 Smartguy86 válasza:
Mindig az aktuális testsúlyod a mérvadó! Akkor is, ha túlsúlyos vagy. Mindig az aktuális súlyodhoz mérten kell összeállítani tömegnövelő vagy tömegcsökkentő étrendet, mert ha nem így tennél, az egészségtelen lenne és károsan érintené az anyagcserédet.
2/13 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a választ.
2012. máj. 20. 15:48
3/13 Rezk0o válasza:
Zsírmentes testtömeggel számolj
4/13 Smartguy86 válasza:
:D És azt hogyan számolja ki? Mellesleg mi a logika abban, hogy zsír nélkül számolod a kajádat? Amikor mozogsz, akkor azt a zsírt is meg kell mozgatni, az pedig több energiát igényel...
5/13 Rezk0o válasza:
Kikell számolni a tézsét, egy kis matekkal megkapod mennyi zsír van rajtad, na azt kivonod a "bruttó" testsúlyodból. Zsír nem sok fehérjét használ fel. Aztán jávítsatok ki ha nem így van
6/13 anonim válasza:
Nem így van, sehol nem számolnak a zsírmentes testtömeggel. Az aktuális tömeg kell, aztán lehet módosítani, pár hetente, ahogy alakul a testsúly.
7/13 Rezk0o válasza:
Akkor passz ha már ketten mondjátok elhiszem. Valamit félreértetten itt olvastam ezt: [link]
8/13 anonim válasza:
A cikk tényleg a zsírmentes testtömegre számolást ajánlja, de máshol pedig nem ezt olvasni. De mindegy is, mert az szerintem nem gond, ha kicsit több a fehérje, sőt én azt tapasztaltam, hogy ha lejjebb megyek szálkásításnál 3g*testtömegkg-nál, akkor nagyobb izomveszteség lesz. Pedig én teljes tömegre számolom.
9/13 A kérdező kommentje:
Ez tisztázva!
2012. máj. 20. 21:02
10/13 Rezk0o válasza:
Én is teljes testtömegre számolom, de külömbség van közöttem akin csak 12% a zsír, és akinek ettöl sokkal sokkal több. Ott már lehet gondolkodni száraz tömegben. Egy 120kilos ember aki most ismerkedik ezzel az életvitellel nem biztos, hogy letud nyomni 300-360g fehérjét, még ha anyagilag elis van eresztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!