Gyúrás után szoktam enni szőlőcukrot és tojást. Nem lesz ettől bajom, ha minden nap eszem?
vagy akár csak 2naponta...
Szőlőcukortól nem fog felmenni a vércukorszintem? És a sok tojás miatt nem lesz bajom?
Gondolkodtam,hogy veszek fehérjeport, de még nem szántam rá magam...
Nemhogy "van természetes fehérje is", hanem _csak_ olyan van, szintetikusan a Craig Venterék állítják elő, hogy belerakják a kólibaciba, hogy megnézzék, ki tudják-e váltani az eredetit. Boltban, tápkiegként 50-100 éven belül abszolút nem fogsz kapni szintetikus fehérjét.
Tojással nem annyira, de tejsavó felmegy. Ezért felmegy az inzulinszint is. Emelkedett inzulinszint, megnövekedett nemi hormon kötő globulin (SHBG) --> kevesebb szabad tesztoszteron. A növekedési hormon (továbbiakban GH) szintje is fordítottan arányos az inzulinéval. Külön adalék, hogy a GH jelentős részét az agyalapi mirigy nem alvás közben termeli, hanem nappal! Külön rossz, hogy a növekedési hormon szintje általában alacsony, 3-5 óránként jön egy-egy csúcs. Ha ez belefut egy tejsavófehérje-dextróz, az gondolhatod...
Nem hinném, hogy ez hosszabb távon anabolikus, komplex hormonális folyamatokból van kiragadva az inzulin szénhidrát és fehérjefelépítő szerepe a többi hormon figyelembevétele nélkül!
Tejsavó + glutamin edzés után!
Akkor ne egyél ilyet Bogi.:)
Azt azért elmesélhetnéd, hogy szerinted akkor mi van benne, ha nem protein.
A tegnapi 15:01-es kommentből és az alatta lévő link-ből kiderül,hogy még a dextróz sem jó edzés után...
:DDD
jólvan. ;)
Nincs hát. [-_-]
Minden károsítja az egészséget, ha valaki sportol,akkor is,ha valaki gyúr,akkor is. De inkább gyúrok és úgy károsítom az egészségem,minthogy egy formátlan csökevény maradjak egész életemben...
Tisztelt kérdező!
Ez a beszéd! Előre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!