Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gyúrás után szoktam enni...

Gyúrás után szoktam enni szőlőcukrot és tojást. Nem lesz ettől bajom, ha minden nap eszem?

Figyelt kérdés

vagy akár csak 2naponta...

Szőlőcukortól nem fog felmenni a vércukorszintem? És a sok tojás miatt nem lesz bajom?

Gondolkodtam,hogy veszek fehérjeport, de még nem szántam rá magam...

2012. máj. 17. 13:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ha csak edzés után eszed a szőlőcukrot, nem lesz gond, akkor ki vannak ürülve a glikogénraktárak, szükség van gyors ch-ra. Más alkalommal ne használd. Tojást pedig minid főzd - vagy süsd meg, mert nyersen szalmonellás lehetsz tőle és még csak nem is szívódik fel a fele sem és még vitaminhiányt is okoz.

Fehérje tápkieget pedig jó lenne ha tudnál venni, olcsóbban kijössz vele, mint házi barkácsolású turmixokkal.:)

2012. máj. 17. 13:37
 2/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :) igen,csak edzés után szoktam szőlőcukrot enni. Előtte egy órával -nem mindig sikerül- pedig egy teljes étkezés,amiben van hús,szénhidrát.

Tojást meg minden edzés után ,főzve eszek,este pedig túrót,lefekvés előtt.

Szóval akkor nem lesz tőle bajom? Mert szüleim mondják állandóan, hogy koleszterinem felmegy,meg hogy nem egészséges,ha minden nap eszek...:/

2012. máj. 17. 13:51
 3/20 anonim ***** válasza:
Így van, jól csinálod, csak edzés után menjen. Esti túró is ok.:)
2012. máj. 17. 13:56
 4/20 A kérdező kommentje:

Rendben. Köszönöm. :)

És ha mégis majd szeretnék fehérjét venni, pl. ha már meguntam h ennyi tojást eszek edzések után :), akkor milyet vegyek? Tudsz ebben segíteni? Ha jól tudom,vannak gyors felszívódású fehérjeporok, amiket edzés után kell bejuttatni a szervezetbe. Tudsz valamit esetleg ajánlani?

Mert úgy látom,hogy Te eléggé vágod ezt a témát. ;)

Előre is köszi.

2012. máj. 17. 14:01
 5/20 anonim válasza:
Mondjuk nem egészséges, ha minden nap edzel, mert nem hagyod az izmaidat regenerálódni (kivéve ha minden nap másra edzel). Egyébként edzés után kifejezetten jó a szőlőcukor. A fehérje pedig szintúgy jót tesz, de hosszú távon minden nap tojást enni nem biztos,hogy egészséges. Ezt csak abból gondolom,hogy kiskoromban ez miatt voltam kórházban, mert egy időben tojás mániám volt :) A legjobb,ha megkrédezed a háziorvosodat.
2012. máj. 17. 14:05
 6/20 anonim ***** válasza:

Gyors felszívódású tejsavóprotein kell edzés utánra. Sok jó van, pl. vpx syngex, mutant whey (ez csak 60%-os, de olcsó), stilmass 6:3:1, Whey C6, Biotech nitro pure whey gold, Scitec 100% whey proff., Twinlab 100% whey protein fuel, Dymatize Elite Whey, stb...

ezekhez kell tenni edzés után tömegnöveléskor dextrózt vagy más gyors ch-t (pl vitargo).

Reggeli zabpehelyhez is tehetsz a proteinből.

2012. máj. 17. 14:07
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszi, ezeknek utánanézek. :)
2012. máj. 17. 14:11
 8/20 anonim válasza:
Szerintem az a legjobb,ha természetes fehérjéket fogyasztasz, az legalább tudod miből van
2012. máj. 17. 14:13
 9/20 A kérdező kommentje:

M.Bogi> Köszi. :) Hagyom regenerálódni az izmokat, nyugi. ;)

Én sem szeretnék még igazán fehérjeport használni, csak megkérdeztem,hogyha vennék,akkor mik jöhetnének szóba. :)

2012. máj. 17. 14:16
 10/20 anonim ***** válasza:
M.Bogi, a tejsavóproteinek is természetes fehérjék, mivel tejből vannak előállítva. Sajtgyártáskor keletkező tejsavót szűrik (ultra- és mikroszűrés), amivel a tejzsírt és a tejcukrot eltávolítják a termékből. Így kapják a tiszta tejsavó fehérjét. Nem szintetikus cucc, nem kell félni tőle.:)
2012. máj. 17. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!