Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Saját testsúllyal való edzésné...

Saját testsúllyal való edzésnél nem érhetek el izomnövekedést. De ha használok hozzá segédeszközöket, akkor se?

Figyelt kérdés
Fekvőtámasz, tolódzkodás, és a húzódzkodás 3 fajtáját kezdtem el csinálni, a hét minden napján, reggel és este. Sok helyen olvastam, hogy ez inkább szálkásításra van, mint izomtömeg növelésre. Szeretnék beszerezni egy kettlebell-t, hogy amikor húzódzkodók +20 kiló rajtam lógjon, ami ugyebár már nem saját testsúly. Így sem érhetek el izomnagyságra vonatkozó változást? Természetesen nem nagydarab állat szeretnék lenni (ezért se járok konditerembe), csak szálkás, és a vastagabb karú kategóriából :D
2012. máj. 14. 00:10
1 2
 11/11 Badattitude válasza:

Nem mai a kérdés, de a lényege örökérvényű. És bárki, aki idetéved, talán olvasna egy véleményt, ami tapasztalatból fakad, nem úgy, mint pld a Glissdale nevű barázdabillegető okoskodása.

*Glissade* nevű felhasználó válasza:

"de ha kettlebellel ráterhelek, gyorsabb lesz a növekedés?"

Nem hinném, hogy gyorsabb lesz...

Nem ismerem a kettlebelt, de asszem az egy nagy golyó, ugye?:)

Tényleg ne hari..:) " Álltudományos barázdabillegető..

Ne becsüljük le a fekvőtámaszt! A sima, közismert elfogadható. De ami igazán hatékony, az a mélyfekvő. Két pad, asztal, bármi között lassan, a pad, asztal, vagy bárminek a síkja alá leengedett fekvőtámasz elég látványos változást okoz. Ezt lehet ragozni hátizsákkal, benne súllyal. Első blikkre nehéz gyakorlat, kemény izomlázzal. Viszont pár hét után meglehet tekinteni a változást, és az erőnlétet. Ezt én anno megfejeltem a római paddal. Ez egyfajta felülés, noha nem nevezhető felülésnek a mozgáskordináció miatt. Ez is nehéz, de ettől 2 hét után látványos változás jön létre. Külsőre különösen. Cserébe, olyan izomlázad lesz az első időkben, hogy kénytelen vagy tovább csinálni, hogy múljon az az izomláz. Aztán hozzáerősödsz. Aztán a csajok sűrűn " helókáznak " a strandon a látványtól. :) A saját testsúly használata az erőnlét, és izomtömeg növekedéséért nem baromság, hanem lehetőség. Nézz meg egy talajtornászt, vagy a mandrókat, akik a gyűrűn " bohóckodnak ". Suhancként nem volt pénzem " gyúrni " , ostoba mód pedig nem akartam össze-vissza dolgokat emelgetni. A fent említett gyakorlatokat végeztem. Nem néztem úgy ki, mint egy testépítő bajnok, de különb lettem, mint az idény gyúrogatós, tónustalan, kreatinnal felvizezett pacalok. Erőnlétben még különösebben. Erről ennyit.

Kettlebell. Hét éve használom, heti kétszer egy órát. Még most sincs 60-as karom, de az első egy hónap után észrevehető volt a használata. 12 kg-ossal kezdtem, amit két hét után 20 kg-osra cseréltem. Majd elértem a 40 kg-ig, amit a mai napig használok. Ennél tovább nem megyek, ennyi elég nekem. Már az első hónapokban nagyfokú erőnövekedés jött. Az első évben már tagadhatatlan volt, hogy " csinálok " valamit magammal, mert jócskán látszott rajtam. A városi legendával ellentétben, az évek során nem , hogy izületi, térd panaszaim lettek, hanem szabályos acélozódás érzek. Állandó robbanékony, sokáig tartó, az átlaghoz képest extrém erőt ad. Mindezt úgy, hogy csak ad, elvenni nem vesz el. Jelzem, ehhez egy gramm szteroidot, vagy bármi mást nem használtam. Nem véletlen, hogy a taktikai egységek, különleges alakulatok is eleve ezt használják. És ha megnézed, egyik sem kákabelű. ugye.

Amúgy a nők a baromi nagy, az átlagnál messze fölötte álló erőt szeretik. Belül és kívül. Így, egyszerre. A kettlebell elvezet ehhez bárkit, aki ezeknek híjján van. Baromi önfegyelmet, figyelmet kíván. És amikor az első 20 kg-oshoz hozzáerősödsz, ráérzel, érteni fogja bárki, miről is beszélek. A kettlebell egy áldás, nem pedig baromság. És könyörgöm..Egy 20 kg-os 10 000 forint. És bárhová magaddal viheted. Erről szintén ennyit !

2017. márc. 4. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!