Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzhetek ma? Fáj a vállizmom.

Edzhetek ma? Fáj a vállizmom.

Figyelt kérdés
Vasárnap volt az edzés, tegnap pihenőnapom volt. Nem csináltam semmi megterhelőt tegnap, estére iszonyat elkezdett fájni mindkét vállizmom, most is fáj, az izület nem fáj. Mintha izomláz de nem olyan, ég és feszül.
2012. máj. 8. 09:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

és mellesleg 3 fejből áll a váll még 2 gyakorlatot tolhatnál hozzá mert olyan aránytalan lessz a tested...

javasolnám mellről nyomás elülső fejre,

és döntött törzsű oldalemelés

itt van még pár gyakorlat ha nem válik be valamelyik mert ugye nem mindenki egyforma és ami az egyiknek jó a másiknak nem biztos..

[link]

2012. máj. 8. 11:21
 12/21 Smartguy86 ***** válasza:
Kisebb súllyal végzett ráedzés jó lehet izomláz ellen. Az izomlázat az izomban feldúsult tejsav és az általa kiváltott savas környezet okozza. Ha ráedzel kicsit, akkor a területen felgyorsul az anyagcsere, odamegy a vér és könnyebben levezeti a felgyűlt tejsavat az izom (méregtelenít).
2012. máj. 8. 11:31
 13/21 A kérdező kommentje:

nem izomláz, azzal már volt dolgom, ez más

csinálok másfajta gyakorlatot is (előre emelés, állhoz húzás kétkezessel meg hátsó vállra felhúzásnak hívják talán döntött törzzsel térdelőpozícióban), valamiért ezt a gyakorlatot gondolom ehhez a fájdalomhoz

kössz a linket

2012. máj. 8. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:
akkor valószínűleg a szalag..hátha elszakadt szép leszel öcskös..mehetsz röntgenre, próbáld meg pihentetni ne csinálj semmit max jegeld ruhába tekerj be jégkockákat és tartsd rajta vagy 2 percig utána vedd le és megint vagy 4-5 ször végezd el és ha a napokban tényleg nem javul megkéne nézetni doktorral..már nekem volt részleges izomszalag szakadásom illetve még van tapasztalatból mondom..
2012. máj. 8. 11:37
 15/21 Zakathol ***** válasza:
#12: A tejsavas elmélet - már több helyen olvastam - orvosilag bizonyítottan helytelen elképzelés, bár az izomláz és a vele kapcsolatos dolgok örökös vita tárgyát képezik, még az orvosok között is.
2012. máj. 8. 12:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Smartguy86, én úgy tudom, hogy a tejsav mellett az izomrostokon belüli mikroszakadások is okozzák az izomlázat. Ezt pedig nem szünteti meg a rádolgozás, hanem pihentetni kell.
2012. máj. 8. 12:41
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de mikrosérülések akkor is vannak, ha edzek és nincs izomlázam. Szóval szerintem a mikrosérülések és az izomláz között nincs összefüggés.
2012. máj. 8. 12:46
 18/21 Smartguy86 ***** válasza:

A profi testépítőknél minden edzés jóval több mikroszakadással jár, mint egy hétköznapi embernél, mégse szenvednek folyamatos izomláztól. Az izomláz egy gyulladásos állapot, erre utal a "láz" szó. A gyulladást pedig a savas kémhatás váltja ki az izomban + a vérbőség. A vérbőséget mondjuk közvetetten okozhatják a mikroszakadások, mivel regenerációs igény jelentkezik, az építőanyagot pedig a vér szállítja az izomba.

Amúgy az izom fáradása is tejsav felszaporodással jár - pl ki lehet próbálni, hogy egy nagyobb súlyt emelgetsz combból és a sokadik emelésre kegyetlenül tud fájni - izomlázhoz hasonló fájdalommal (pedig ekkor még nem vártál fél napot se, hogy kijöjjön az izomláz - ez csak pusztán a tejsav miatt van).

2012. máj. 8. 16:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Oks, köszi, akkor eddig rosszul tudtam, ill. olvastam.
2012. máj. 8. 16:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez így van, ha rádolgozol valóban "kipucolódik" a tejsav és megszűnik az izomláz, DE hátráltatja az izom fejlődését. Egyébként meg vállba nem nagyon szokott lenni izomláz. Pihentesd!
2012. máj. 8. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!