Hogyan tudnék a leghatékonyabban felkészülni a pénteki cooper futásra?
Sziasztok, 2400 métert kéne lefutni 12 perc alatt. Mit kéne tennem, hogy jobban menjen majd?
A válaszokat előre is köszi.
Sajnos nem sok mindent annyi hogy mikor futsz akkor soha nem szabad megállni sétálni ha csak szinte alig de akkor is fuss. Nézd meg a hosszútávfutók technikáját és próbáld utánozni..
Én 900m-ert lefutottam 3 perc 27 alatt és be görcsölt a térdem (ínszalag húzódás imádlak) szóval nyújts is előtte.. sok szerencsét. ;)
7.o /l
Nekem kicsit különös volt olvasni erről a nagy készülődésről, mert én így még 50 évesen is rutinból megcsinálom 12 perc alatt, úgy hogy csak a vége felé kezdeném talán érezni, hogy egyáltalán futok, és aztán még jöhet 10-20 km. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy fiatalon azért nem kellene ennyire elzárkózni a sporttól, a testedzéstől, mert nem lesz jó vége a későbbi életetek folyamán.
Ami a konkrét kérdést illeti, én se tudok semmilyen csodareceptet, de szerintem az lenne jó, ha holnap lefutnád a távot, és próbálnád elemzeni az eredményt, és ennek alapján korrigálni péntekre. Szerdán és csütörtökön viszont már ne fuss, mert ha ennyire megvisel ez a pár ezer méter, akkor ha közvetlen előtte is futsz, pénteken le leszel fáradva, ami rontani fog az akkori teljesítményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!