Tömegnövelés közben a rizs ér valamit nyersen?
Szerintem olyan formában nem tudja a szervezet rendesen feldolgozni, hiszen a hőkezelés révén alakulnak át benne a tápanyagok.
Esetleg nem tudsz kétnapi adagot megfőzni, összeturmixolni és a hűtőben tárolni? Akkor is inni kell és így is, úgy is elég gusztustalan trutyi lesz :)
Nem akarok nagyon beleszólni, mert pontosan nem tudom, de a rizs a főzés során gyakorlatilag csak vizet vesz fel nem? A benne lévő anyagok nem különösebben változnak szerintem. Már csak azért is gondolom így, mert a rizst akár szobahőmérsékletű vízzel is meg lehet puhítani, csak úgy nyilván órákig tart.
De valami konkrét info ezzel kapcsolatban jól jönne.
ér... ahogy az előttemszoló is mondta. semmit nem veszit a tápértékéből könyörgöm, hogy lehet ekkora marhaságot írni???
amugy nem biztos hogy a gyomrod bírni fogja...
a tojást nyersen az avidin és a antitripszint miatt nem esszük az avidin a b vitaminokat megköti azzal gátolja az emésztést az antitrip meg a tojásban lévő emésztőenzimeket gátolja ezek hő hatására semlegesülnek, a rizs más dolog csak vizet vesz fel és nem a fehérjerésze miatt esszük.
A többi zöldségben meg megint tévedsz a legtöbb zöldség kifejezetten veszit tápanyagtartalmából pláne a vitaminokból hő hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!