Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnövelés közben a rizs ér...

Tömegnövelés közben a rizs ér valamit nyersen?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy buta kérdés, de nekem sokkal egyszerűbb lenne ledarálni a nyers rizst, felkavarni vízzel és gyorsan lehúzni. Egyszerűbb, mint főzőcskézni. Ér úgy valamit vagy nincs értelme?
2012. ápr. 30. 13:15
 1/6 Smartguy86 ***** válasza:
A rizst meg kell főzni. Nyersen a benne lévő tápanyag nem hasznosul.
2012. ápr. 30. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan formában nem tudja a szervezet rendesen feldolgozni, hiszen a hőkezelés révén alakulnak át benne a tápanyagok.

Esetleg nem tudsz kétnapi adagot megfőzni, összeturmixolni és a hűtőben tárolni? Akkor is inni kell és így is, úgy is elég gusztustalan trutyi lesz :)

2012. ápr. 30. 13:21
 3/6 Zakathol ***** válasza:

Nem akarok nagyon beleszólni, mert pontosan nem tudom, de a rizs a főzés során gyakorlatilag csak vizet vesz fel nem? A benne lévő anyagok nem különösebben változnak szerintem. Már csak azért is gondolom így, mert a rizst akár szobahőmérsékletű vízzel is meg lehet puhítani, csak úgy nyilván órákig tart.

De valami konkrét info ezzel kapcsolatban jól jönne.

2012. ápr. 30. 13:58
 4/6 clint ***** válasza:

ér... ahogy az előttemszoló is mondta. semmit nem veszit a tápértékéből könyörgöm, hogy lehet ekkora marhaságot írni???

amugy nem biztos hogy a gyomrod bírni fogja...

2012. ápr. 30. 16:44
 5/6 Smartguy86 ***** válasza:
Már nem azért a 20 fillérért, de pl egyes fehérjék is jobban hasznosulnak főzés után, mivel főzés hatására megváltoznak (pl a tojást abszolút hülyeség nyersen enni, mert fele se hasznosul annak, mintha főzve ennéd). Ezen kívül a zöldségfélék (a rizs is zöldség) glikémiája változik főzés során.
2012. ápr. 30. 17:58
 6/6 clint ***** válasza:

a tojást nyersen az avidin és a antitripszint miatt nem esszük az avidin a b vitaminokat megköti azzal gátolja az emésztést az antitrip meg a tojásban lévő emésztőenzimeket gátolja ezek hő hatására semlegesülnek, a rizs más dolog csak vizet vesz fel és nem a fehérjerésze miatt esszük.

A többi zöldségben meg megint tévedsz a legtöbb zöldség kifejezetten veszit tápanyagtartalmából pláne a vitaminokból hő hatására.

2012. máj. 1. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!