Kondizok, és szerintetek megéri egy személyi edzőt megkérni hogy irjon edzéstervet?
én 16 éve edzek (finoman durván látszik, pedig 85kg vagyok csak a 2,10 méteremhez), két dolgot tanultam ezalatt nagyon meg:
1) soha ne ülj le hónapokra
2) mindent lassan-nagyon lassan csinálj..., lassú nyomás, lassú bicepszezés, lassú guggolás...
Körülöttem mindenkit kinőttem, és országos bajnok is voltam.
ui: nézz utánna a "fegyencedzés" c. könyvnek.
GreenTea
#4: 16 év alatt csak 2 dolgot tanultál meg? Te csukott szemmel jártál eddig?
"soha ne ülj le hónapokra" - egyértelmű, mikor felállsz újra kell tanulnod járni
"mindent lassan-nagyon lassan csinálj..., lassú nyomás, lassú bicepszezés, lassú guggolás..." - hallottál te izomrost típusokról?
Szerintem 85 kilósan és 210 centisen kijelenteni, hogy mindenkit kinőttél "finoman durván" nagyképű. Ha ez a tömeg arányosan oszlik el rajtad és a testzsírod közelít a nullához, akkor is kb úgy nézhetsz ki, mint egy hámozott giliszta.
Mibe voltál egyébként országos bajnok? Testépítésben nem, az biztos.
Kérdező: Keress a neten edzéstervet, egy rakat van. Ha viszont van felesleges pénzed, akkor írass egy edzővel.
Van értelme, lévén egy avatott szem elfogulatlanul van tisztában az arányaiddal, és tudja milyen testrészeket kell elsődlegesen edzeni.
Mindez azonban bámulatosan kevés, éppen csak egy fokkal jobb a talált edzéstervekkel. A gyakorlatok végrehajtását kellene figyelemmel kísérni, egy terhelési koncepciót (a súly fokozása), valamint egy folyamatos táplálkozási korrekció is szükséges. Ezek nélkül a magad erejéből csak akkor jutsz tovább a kezdő szinten, ha rengeteget olvasol, és észreveszed az összefüggéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!