Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A mellizmot tényleg egy héten...

A mellizmot tényleg egy héten 1x kell edzeni?

Figyelt kérdés

mindenhol eléggé izmos vagyok meg gyorsan haladok, de a mellizmom lassan halad. Azt olvastam hogy a mellizmot 1 héten egyszer kell edzeni mert nem tud elég gyorsan regenerálódni! helyt álló ez a kijelentés?

ja és én itthon edzek nem járok semmiféle konditerembe mert valahogy nekem az nagyobb sikerélményt okoz ha itthon jobban ki tudom gyúrni magam mint mások konditeremben. (minden barátom konditerembe jár, de ők úgymond nem igazán haladnak)

2012. ápr. 1. 12:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
39%
Az osztott edzéstervben általában úgy van, de egyedi igény szerint 2 nap elteltével edzheted, csak hagyj neki regenerálódási időt.. :)
2012. ápr. 1. 12:58
 2/16 dirtboy ***** válasza:

/de egyedi igény szerint 2 nap elteltével edzheted,/

akkor nem jól edzel ha ezt így látod.

2 nap után a legdurvább az izomlázam,eszembe nem jutna edzeni rá

2012. ápr. 1. 13:09
 3/16 A kérdező kommentje:
engem az izomláz nem taszít el az edzéstől ;D már megszoktam ezért nem igazán figyelek fel rá :)
2012. ápr. 1. 15:23
 4/16 dirtboy ***** válasza:

ez elég nagy hiba,nem úgy kéne hozzá állni hogy de vagány vagyok hogy bírok edzeni izomláz ellenére.

de ha neked ez így jó felőle csináld nekem mindegy.

2012. ápr. 1. 15:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam de lehet hülyeséget írok...

Izomépítés lényege:

-edzesz(izomrostok szétszakadnak)

-kajálsz(ennek segítségével újraépülnek)

-izomláz(regenerálódik és épül)

Tehát ha izomlázad van ér ráedzel akkor nem fog olyan mértékben nőni az izom...ezért csinálják(csinálták) a profik úgy (arnold,lee haney) hogy egy nap 2x edzették meg ugyanazt a testrészt de csak heti 1x így a második edzés alkalmával is szétsakadtak az izomrostok de az már csak 30-40%-al javította az izom növekedésének mértékét.

2012. ápr. 1. 16:35
 6/16 anonim ***** válasza:

Edzheted naponta könnyű fekvőtámaszokkal, ha legalább

tizenöt-húszakat tudsz végrehajtani. Tréningelheted másnaponta, ha az egy ismétléses maximum súly 65-70%-val dolgozol, mondjuk 10-12 ismétléseket, mondjuk javarészt így járt el Schwarzenegger is. Ahogy nő az intenzitás úgy nő a lehetséges alkalmak száma, ekkor is tartható a gyakoribb edzés, ha valamelyik nap könnyebb, kevesebb ismétlést is végzel, és megpróbálod felgyorsítani azt. Így edzenek pl. a Westside Barbell erőemelői is, akik attól függetlenül, hogy mellizom méretére "gyúrnak" nagyobb méretekkel bírnak, mint a gyakorikérdések válaszadói (beleértve engem is)

Ez egy több összetevős dolog. Az, hogy milyen gyakran edzhetsz egy izmot függ pl. az alkalmazott intenzitástól, vagy a sorozatok mennyiségétől, az ismétlések számától, akár attól, hogy e sorozatokat teljes kifáradásig végzed-e, más izomcsoportok edzésétől és annak módjától, stb., stb. Edzhetsz heti 6-szor mellre, mint Balázs Szabolcs egykori 125 kg kategóriában induló többszörös magyar bajnok fekvenyomó (az intenzitás növekedésével a verseny előtt már csak kétszer!) és fejlődhetsz, és elbukhat a programod a testrészenkénti heti egytől is.

A kijelentés önmagában egy szűk látókörű kb. tizenöt éve uralkodó divatirányzat, aktuális trend. Az izmoknak soha nem kell egy hétig tartó pihenő, a központi idegrendszer viszont lassan regenerálódik. Ehhez a bukás-centrikus állandó edzések vezetnek ehhez. Ez esetleg jó profiknak, bár a felük nem edz állandóan "ismétlési kudarcig", de általában rossz módszer az átlag gyúrósnak. Azért propagálják, mert a szükségesnél nagyobb mértékű stressz regenerációjának megsegítésével több tápkieget el lehet adni.

2012. ápr. 4. 03:55
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia! Nem akarok beleszolni, de kicsit buta gondolkodas, hogy "nem jarok terembe"...ettol mar csak egy fokkal rosszabb az, hogy "en nem is edzek, megis erosebb vagyok nallatok, ez az igazi paraszt-ero". Nekem egy ismerosom egyfolytaban otthol edzett, mai napig a fekvotamaszok vilagaban el, mig en azota eroemelesben versenyzek. A terem (legyen az akar gyengen is felszerelt) potolhatatlan, nagy sulyokat csak ott lehet megmozgatni. A barataid azert nem jarnak jol, mert vegig dumaljak az edzeseiket vagy nem edzenek hanem gyurnak ^ ^ .

Na de eleg a pappolasbol: egy izomzat megedzesenek gyakorisaga a legindividualisabb kerdes a testedzes vilagaban! Magadhoz kell igazitsd, mert a regeneracios kepesseged minduntalan valtozik...altalaban ahogy erosodsz, ugy egyre nehezebben regeneralodsz. De pl. ha jol kajalsz, eleget alszol, sokkal jobban regeneralodsz mint ha ezekre nem figyelsz oda. Heti 1-szer megedzeni egy izmot elegend. Az izomlaz nem mutatja sem a fejlodest, sem a megdolgoztatas merteket! Ha 3 percen keresztul tartasz magad elott egy 2 literes vizes palackot, attol izomlazad lesz, de sem nem erosodtel igazan tolle, sem nem nott az izomzatod. Az izomlaz pont, hogy azoknal jelentkezik akik heti 1-szer edzik meg az izmaikat. Ha a kisebb izomlazra radolgozol, a regeneracios kepesseg javul es meg tudod edzeni mondjuk 5 naponta a mellizmod. Folyamatosan heti 2-szer en nem edzenem, a mellizom egy meglehetosen lassan regeneralodo izomcsoport! Pl. a vadlival egesz nap jarsz, mozogsz vele, igy az evezredes soran kialakult a regeneracios kepessege. Mig pl. a mellizom egy atlagember eseteben egesz nap ott csung, nem csinalsz vele semmit. A combizom pedig a hatalmas meretebol eredendoen regeneralodik lassan.

2012. ápr. 18. 04:56
 8/16 anonim ***** válasza:
A fekvotamasz es baratai mas teszta, ezeket lehet szinte naponta gyakorolni, csak ettol ne remelj nagy mellizmokat. Ne erts felre, lehet, hogy nagyobbak lesznek a mellizmaid mint a terembe jaro barataidnak, de biztos, hogy nem lenne akkora mint ha te is jarnal terembe es mondjuk a fekvenyomasodon javitanal 40-50 kilot par ev alatt. Akkor lenne igazan drasztikus a javulas :-)
2012. ápr. 18. 04:59
 9/16 anonim ***** válasza:
Shop.builderes véleményeteket jó volna megosztani Reg Parkkal, Sergio Olivával, Schwarzeneggerrel, Franco Colombuval, esetleg Lou Ferrigno-val (143 kg az 1993. évi Mr. Olimpián) volt némi mellizmuk az izmok 2-3-szori edzésével/hét hátha esetleg felvennének egy kis extrát..!
2012. ápr. 18. 11:58
 10/16 dirtboy ***** válasza:

ma 11:58

igen valószínű hogy a kérdező is tökéletes genetikával rendelkezik mint az általad említett profi élsportolók és való színű az is hogy a kérdező is koxol továbbá semmi más dolga nincs edzés után mit pihentetni az izmot és egész nap enni.

kíváncsi lennék rá hogy te hogy raknál össze egy olyan edzéstervet amiben 1 izom 2x3x szerepel és arra is hogy a te edzésterved hogy néz ki.

le írhatnád nekünk igazán.

2012. ápr. 18. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!