Hogy a legcélszerűbb védekezni utcai bunyókban?
Utcán, ahol nincsenek kesztyűk és az öklünk túl kicsi ahhoz, hogy védjük az ellenség ütéseit, hogy a legcélszerűbb védekezni?
Elhajlásokkal?
Ellépésekkel?
Egyéb jó ötletek?
A kérdés a védekezésre vonatkozott, de már a harcról beszélsz. Az esetek 99%-ában nincs harc vagy elkerülhető hála a jó égnek.
Pár hónapja voltam egy box edzésen, amit betegség miatt a tulaj tartott, aki taekwondo edző már kilenc éve és előtte tíz évet tanult. Az edzés végén kihívtam egy barátságosra, amiben persze semmi esélyem se volt, de szerettem volna kipróbálni, hogy mi az ami működik ilyen különbségnél.
Amire rájöttem, hogy közelről bajba kerülök, mert gyakorlott volt piszkosul. A lábam erős, azt nem féltettem és azt tettem oda neki valamit a combossal próbáltam elérni némi sérülést, de a fejemet és a törzsemet ha picit is előre döntöttem, akkor alig kaptam észbe, máris rajta volt.
Szóval a végére hogy megvédjem magam(!), távol kellett tartanom magamtól, de még beléphető távolságban, mindenképp tükörben álltam fel (ha az ő jobb lába volt elöl, akkor én a balt tettem vele szembe) és a hátsó lábadra tettem a terhet és a törzs fej hátra, készen az ellépésre. Szóval szerintem ez a legcélszerűbb védekezés szerintem egy utcai bunyóban, ha kicsit is uralod a helyzetet és van választásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!