Szeretnék fogyni. úgy hallotam h a futás a legcélszerübb. de mivel mindigis utáltam futni kihagytam az életemből. Most nekiálnék de azt mondták h nincs hozzászokva a bokám térdem stb. uh ne kezdjek el futni mer betonon csak tönkrevág. Igaz lehet?
Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 10:36
1/6 anonim válasza:
lehet benne valami. ha régóta nem futottál, nincsen hozzászokva az ízületed először lassabb tempóban fuss, tehát kocogj. én 2 év sportolás után vágtam neki a futásnak, és egyből futottam, kocogást kihagytam, tönkre is vágtam a térdem. fontos a megfelelő futó cipő, ezen nem szabad spórolni, mert az ízületed bánja. és ha teheted, erdőbe, homokon fuss, a beton nem a legmegfelelőbb talaj, nem nyeli el az ütközést annyira.
2/6 anonim válasza:
nem valószínű hogy napi 15-30 perctől tönkre teszed magad ezzel . amúgy meg menj ligetbe futni , vagy sportpályára , ott nem betonon kell futni.
3/6 anonim válasza:
Eleinte szerintem célszerűbb emelkedőn sétálni. Aztán majd ha javul a kondi és (nem tudom mennyi amit fogyni szeretnél) mennek le a kilók már mehetsz is futni.
4/6 anonim válasza:
Váltogasd a gyors gyaloglást és a kocogást,eleinte lehet 1 perc gyaloglás 1 perc kocogás aztán szépen fel lehet növelni ma kocogás időtartamát. Legjobb az izületeknek ha salakpályán futsz,de ilyenre nincs mindnehol lehetőség. Földút,vagy park,liget is jó ahogy előttem írták. De ha áldozol egy nagyon fasza futócipőre akkor futhatsz aszfalton,betonon is. (25ezertől felfelé) De mivel még ugyis keveset fogsz futni pár hónapig,azt ajánlom vegyél egy olcsóbbat ,és addig gyüjtögesd a pénzt egy nagyon jóra.. amíg nem tudod kihasználni,addig úgyis felesleges megvenni.
5/6 anonim válasza:
a futás nem célszerű, ez téveszme. és igen, elsőrangú abban hogyan szerezz krónikus izületi fájdalmakat.
6/6 A kérdező kommentje:
és akkor mi lenne helyette a megoldás?
2010. júl. 12. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!