Milyen edzéstervet ajánlanátok nekem?
Úgy döntöttem, ideje izmot felszednem. Jelenleg 19 éves, 190 centis és kb. 70-72 kg-os lehetek. Sajnos eléggé satnya a testalkatom, ezen szeretnék változtatni. Eddig nem gyúrtam soha, így semmi tapasztalatom nincs, a neten pedig 255454346 féle tervet találtam, de mindegyik mást ír, ráadásul egyik sem specifikusan a sovány(abb) férfiaknak szól.
Tudom, voltak már hasonló kérdések, ott sokan valami átmozgatósdit javasoltak, de én jobb szeretnék egyből izomnövelésbe fogni.
Persze, tisztában vagyok vele, hogy ez nem 2 hónapos dolog, meg kell érte rendesen szenvedni, de sajnos a közelben 6000nél olcsóbban esélytelen kondit találni, így a pénztárcám gátat szab a dolgoknak.
Ti mit javasoltok, milyen edzéstervet kövessek a fenti paraméterekkel? Jelenleg nagyon elégedetlen vagyok a testemmel. A válaszokat előre is köszönöm :D
Kezd el ezzel az átmozgatóval egy hónapig: [link]
Az, hogy tömeget akarsz, tudsz növelni az étkezéseden fog múlni, be kell vinned legalább 2g/testtömeg kg fehérjét és 5-6g/testtömeg kg szénhidrátot egy nap. Edzés után protein+dextróz menjen és vegyél multivitamint is.
" 2g/testtömeg kg fehérjét és 5-6g/testtömeg kg szénhidrátot egy nap. Edzés után protein+dextróz menjen és vegyél multivitamint is. "
Ez mit jelent konyhanyelven? nem igazán vagyok otthon protein dextrózokban :)
Azt jelenti, hogy neked kell minimum 150g fehérje és 350-400g szénhidrát egy napra. Edzés utánra venned kellene proteint, ha lehet tejsavót (pl vpx syngex, mutant whey, myofusion) vagy ha olcsóbbat akarsz, akkor power protein-t vagy power pro-t. Ebből mehet 35-40 g edzés utánra 50g szőlőcukorral.
Olvasd el végig az alapismereteket: [link]
Igen, lehet otthon tolni, ha megvannak az eszközök. Ne egy szelet csirkét egyél, hanem vagy 5-6-ot, mellé fél kg rizzsel+zöldség. Ezt három óránkénti étkezésre oszd el.
Reggel zabpehely+ 1 kanál protein. Lefekvés előtt 150g sovány túró.
Rendben, köszönöm szépen a gyors válaszokat :)
Montez, úgy vettem észre, hogy te nagyon benne vagy a dologban, ugye nem baj, ha esetleg privátot küldök, ha valamit nem tudok ?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!