Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » HIIT edzés futópadon?

HIIT edzés futópadon?

Figyelt kérdés

2 hónapja rendszeresek futok futópadon 50-60 percet, 5-8 km-t. Most olvastam utána a HIIT edzésnek, hogy hatékonyabb, ám rövidebb. Ez tényleg jó lenne?

Így írtam össze:

( [link] alapján)

5 perc bemelegítés: 10 km/h

10 perc váltott tempó 60 mp-kénti cserével. 60 mp 16 km/h // 60 mp 8 km/h

5 perc levezetés: 9 km /h

Ez így megfelelő lenne vagy van egyéb tippetek?

Köszi!

2012. febr. 21. 10:22
 1/1 anonim ***** válasza:

ineterval. edzésnél 10 percet ajánlanak az intenzív szakaszhoz? ha tesztoszteron.hu-n, és egyéb (mondjuk akár külföldi) lapokon is ennyit ajánlanak, akkor nyilván jó.

én küzdősportos berkek tapasztalatából (ami ha nem is mintaszerű intervallumos edzés, de mégis ahhoz közelít leginkább) úgy tapasztaltam, hogy mehet több intervallumos szakasz is. na most, ha 2x 10 perc talán gyilkos is, de 2x 8 perc talán valahogy még elviselhető, ha a kettő között van levezető-pihenő szakasz, esetleg ezt tudom még ajánlani.

ez addig érvényes, amíg egy EDZŐ azt nem mondja, hogy ez hülyeség, mert ilyen esetben az EDZŐre hallgass és ne rám.

na meg ha 10 perc váltott tempójút írnak, akkor biztos elég, nem mondom hogy kevés, mert el lehet jutni ennyi idő alatt halálközeli állapotba :)

2012. febr. 21. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!