Sürgős! Mi számít kardio edzésnek?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm minden áron engem nyaggat, hogy segítsem ki. Arról olvastam, hogy a szobabiciklizés kardio edzés, ő meg visszakérdezett, hogy ha szimplán levegőben biciklizik (de ostobán hangzik ez...), tehát nem szobakerékpár vagy rendes biciklivel, hanem csak szabadon, az is kardio edzés-e? Én nem értek ezekhez.
Illetve a másik kérdése: ha súlyzóval levegőbe boxol és ezt folyamatosan csinálja, pihenőkkel, az kardio edzés-e?
Köszi mindenkinek a választ.
2012. jan. 30. 00:00
1/3 anonim válasza:
Kardionak nevezhető minden olyan edzésmódszer, amely a szív- és vérkeringési rendszer, valamint a légzőrendszer kapacitásának, terhelhetőségének fejlesztését szolgálja. Szóval, egyszerűen szólva, ha tudsz beszélgetni miközben csinálod akkor az NEM kardio, ha nem tudsz mert levegő után kapkodsz akkor az kardio.
2/3 anonim válasza:
Általában azt mondjuk, hogy 130 körüli pulzus felett számít kardiónak az edzés:
3/3 anonim válasza:
súlyzó nélküli árnyékolással (levegőbe ütögetéssel és elmozgással) is fel lehet vinni a pulzust.
súlyokkal ne tegye, mert le fog sérülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!