Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sürgős! Mi számít kardio...

Sürgős! Mi számít kardio edzésnek?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm minden áron engem nyaggat, hogy segítsem ki. Arról olvastam, hogy a szobabiciklizés kardio edzés, ő meg visszakérdezett, hogy ha szimplán levegőben biciklizik (de ostobán hangzik ez...), tehát nem szobakerékpár vagy rendes biciklivel, hanem csak szabadon, az is kardio edzés-e? Én nem értek ezekhez.

Illetve a másik kérdése: ha súlyzóval levegőbe boxol és ezt folyamatosan csinálja, pihenőkkel, az kardio edzés-e?

Köszi mindenkinek a választ.

2012. jan. 30. 00:00
 1/3 anonim válasza:
Kardionak nevezhető minden olyan edzésmódszer, amely a szív- és vérkeringési rendszer, valamint a légzőrendszer kapacitásának, terhelhetőségének fejlesztését szolgálja. Szóval, egyszerűen szólva, ha tudsz beszélgetni miközben csinálod akkor az NEM kardio, ha nem tudsz mert levegő után kapkodsz akkor az kardio.
2012. jan. 30. 00:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Általában azt mondjuk, hogy 130 körüli pulzus felett számít kardiónak az edzés:

[link]

2012. jan. 30. 07:12
 3/3 anonim ***** válasza:

súlyzó nélküli árnyékolással (levegőbe ütögetéssel és elmozgással) is fel lehet vinni a pulzust.

súlyokkal ne tegye, mert le fog sérülni.

2012. jan. 30. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!