Futók, mennyi idő kell a fejlődéshez?
1-2 hónap? juj az nagyon jó lenne :)) tavaszra már szeretném, ha jobban menne. :)
köszi a tanácsot!!
Kezdő futóknak, persze edzettségtől függően, ajánlott az 5 perc futás és 3 perc séta (körülbelül). Fontos, hogy legyen egy edzésterved, vagy legalábbis a fejedben legyen egy, amiben nyomon tudod követni, hogy adott héten, vagy hónapban milyen távot, hogyan futottál, valamint, hogy ki legyenek tűzve a céljaid. Például, hogy: ezen a héten 5 perc futás, 3 perc séta. Következő héten 5 perc futás, 1 perc séta. És így tovább. Növelheted a futás mennyiségét is, de csökkentheted a sétáét is, vagy kombinálhatod is. Persze ez nagyon egyén függő, igazából ki kell tapasztalni, hogy mit bírsz. Fontos a fokozatosság, nem szabad túl erőltetni magad, de nem szabad lazsálni. :) Fontos a pihenőnap a regenerálódáshoz. Néha velem is előfordul, hogy mennék futni, hogy érezzem, hogy haladok előre a célom felé, de kénytelen vagyok pihenni inkább, mert tudom, hogy kell. Ha diétázol, figyelj arra, hogy legyen energiád a futáshoz, ne „éheztesd magad”.
Szerintem 50 perc futás, olyanok körében, akik nem szoktak hozzá a kocogáshoz, nem könnyű teljesítmény, nem csak fizikailag, hanem szellemileg is, ugyanis elég monoton tud lenni. Én azt mondanám, hogy 2-3 hónap alatt el tudod érni ezt a célt, de ahhoz oda kell tenned magad.
Dicséretesnek tartom, hogy van egy célod, ami nagyon fontos. Elkezdtél edzeni, ami nagyszerű, és ahogy látom, foglalkozol is a témával, tehát még egy plusz pont. Csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!