Heti 3x kondizok és 2x futok. Érdemes szedni vmilyen fehérjét esetleg mást? 16F
edzés után tejsavó mehet plusz dextróz és vitamint feltétlen vegyél.
hogy ezen kívül mehet ne e más is azt ennyi infóból amit megadtál nem tudom.
mióta edzel?
mennyi a testsúlyod?
hány g protein és hány g ch-t viszel be napi szinten?
a kajádat tedd rendbe,tömegnövelőt is az étrendhez kell megválasztani ha venni akarsz.
ha nincs étrend honnan tudod hogy milyen arányú és milyen ch tartalmú tömegnövelő kéne?
itt vannak komplett étrendek: [link]
min.2g/tskg protein
kb.5g/tskg ch /egyén függő,ha zsírosodsz csökkented ha nem fejlődsz növeled/
rostok
vitaminok
telítetlen zsírsav
ezek kellenek
/illetve a magasságomhoz képest szükségem van tömegnövelőre?/
a magasságnak semmi köze hozzá
/ja és nem tudom hogy fontos e de nem akarok "nagy darab állat lenni" hanem inkább szálkásabb/
ahhoz hogy szálkásan jól nézz ki és ne legyél giliszta előbb izom tömeget kell építened ahhoz pedig ez kell.
/mennyire számít 1 profin összeállított étrend?/
azt szokták mondani hogy 70% kaja, 30% edzés
remélem ez elég válasz volt a kérdésre
Ha tömeget növelsz , ne fuss , felesleges , a heti 3 edzés nagyon f*sza , remélem minden edzés után van 1 pihenő nap.
Mivel kezdő vagy , felesleges a kreatin , majd 1-2 év múlva amikor megállsz a növésben akkor szedhetsz kreatint , addig felesleges.
Az legfontosabb étrend kiegészítők a vitamin( mega daily one, ezt nem árt ca-mgvel és C vitaminnal kiegészíteni ) és a fehérje por ( vagy tömegnövelő ) , mivel te tömeget növelsz mehet a tömegnövelő(brutal , volumass stb.) , vagy szőlő cukor (dextróz) + tejsavó fehérje( mondjuk 100% whey professional) , ez persze csak edzés után , ( lefekvés előtt nem árt egy casein fehérje , ha érdekel miért kérdezz is linkelem az oldalt ) , persze lehet szedni BCAA-t ,glutamint ,és egyébb étrend kiegészítőt ( ha van egy kis feles zsetonod én mindenképpen a BCAA-t ajánlom ) , és persze A KAJA , gondosan össze állított étrend napi 7-10 étkezés, azt hiszem ennyi röviden a tömegnövelés ( nagyon röviden :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!