Az aerob miért jobb fogyókúránál, mint a tánc?
Az igaz, mert a futás sok embernél inkább cardio.
Ugyanis nem eléggé edzett embernél futásnál simán felmegy 150-re is a pulzus, ami cardio tartomány, viszont több kalóriát használ fel a szervezet. Viszont a kalóriafogyasztás kevesebb része fog zsírból származni, míg az aerob mozgásnál (lassabb kocogás, gyors séta) a kalóriák nagyobb része fog zsírból megy.
de edzés utáni órákban magasabb a zsírégetés is, az izmok visszatöltésénél! (lásd tanulmányok az intervallum edzésekről szálkásításnál, illetve összehasonlítások az aerob edzésekkel)
persze ezek mind csak divat irányzatok, évről évre változhatnak a megítélések, ahogy egy-egy újabb tanulmány napvilágot lát. engem a nagyobb intenzitású edzés eredményei jobban meggyőztek. nem azt jeleni, hogy abszolút igaza is van.
normál kajálásnál is?
nem tudom ismered-e H4xort, testépítő, régen írt itt is gyakrabban (de lehet hogy most ő ír oyeacch néven, nem tudom én ezt már követni) sportban, edzésben benne van.
ő írta bizonyos tanulmányok alapján, hogy a hosszú aerob edzések alatt is melyik stressz hormon szintje nő, ami megint csak katabolikus..
már megint nem könnyű megfelelően tudni, hogy mi is van :D
de köszönöm, hogy leírtad Montez!
Igen én is belekavarodok az elméleti elemzésekbe.:)
Bunny is írta, hogy nem célszerű 60 perc felett végezni az aerob edzést sem, mert ott is van utána izomveszteség.
A távgyaloglókon sincs túl sok izom. Persze kis cuccal minimálisra lehet csökkenteni az izomveszteséget, de én csak a naturál szemszögből írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!