Vélemények Károly István, , Csimpi"-ről? Milyen kickbox edző? Ha van jobb Nyíregyházán, ki az?
Tudom, régi kérdés, de a gugli feldobja, legyen meg leírva: Csimpi erősségei: a sport szeretete, kitartása, szívóssága, munkamorálja, szervezőkészsége.
Edzőként én 25-30 éve ismertem, gondolom később finomodott a metodika, de nem szerettem az edzéseit, nem csak mert karcos volt a modora, hanem mert rossz pedagógus volt, nem volt semmi rendszer a dologban, csak ismételgettük a klasszikus karate technikákat, de fogalmunk nem volt, mi miért csinálunk.
Amikor a szabad küzdés következett az edzés végén (a lényeg, elvileg), megkaptuk a védőeszközöket, és elkezdtük csépelni egymást, magunktól kellett rájönni, hogy a "bemagolt" kombinációktól nem leszünk jól küzdő karatékák. De hogy akkor mitől, azt később se Csimpitől tanultuk meg (neki kb. az alázat és a kitartás jelentett mindent).
Az, hogy ő maga nem volt különösebben tehetséges karatés, ebből a szempontból nem számít, attól még lehet valaki jó oktató.
Az ő legfőbb érdeme, hogy egyáltalán lett (erős) kickbox Nyíregyházán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!