Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kick-boksz, thai-boksz, vagy...

Kick-boksz, thai-boksz, vagy sima boksz? Melyik a 3 közül a legjobb önvédelemre?

Figyelt kérdés
2011. dec. 15. 15:34
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%
meg eleve, gondolkodjunk már el mi a hatékony harcmodor! az, amit edzésen csináltok, tartjátok a távolságot és néhány ütést, rúgást küldtök egymásra, vagy ha azt gyakorlod, hogy annyi támadást viszel be, amivel elpusztítod az előtted álló(ka)t? mert a két gyakorlat nem ugyan azt hozza, a sparring fontos, de erősíteni kell utcára azt a szemléletet, ami az erőszak gyors lezárása. na most egy karate edzésen ezt vajon mennyit gyakorolják? ez inkább költői kérdés :)
2011. dec. 22. 09:56
 22/44 anonim ***** válasza:
jahhj:) komoly szellemi munka mi?:) lábsöprés vagy birkózásból egy mozdulat és földön van. De miért is kéne ezt csinálni? Egyet ráütök a gégére, vagy állcsúcsra vagy a mellkasára és már fekszik. És ha már földön van akkor ájultan nem fogja elővenni a kését+ én már messze járok. Ennyit rólad csóri kungfus vagy miatököm
2011. dec. 22. 09:57
 23/44 anonim ***** válasza:
én karate sparring közben darálni szoktam, meg van engedve:)
2011. dec. 22. 09:58
 24/44 anonim ***** válasza:
és az hülyeség hogy boxoló vagy kickboxoló nyerne, mert mindenki saját maga dönti el mennyire akarja. Sparring közbe ledarálhatod, zsákolás közben tiszta erőből és minél gyorsabban vered a zsákot vagy csak úgy ímmel-ámmal. Ez teljesen hülyeség és te az ilyen kérdésekre válaszolni is szoktál hogy "a boxoló nyerne mert így meg úgy"- ez hülyeség hidd el
2011. dec. 22. 10:02
 25/44 anonim ***** válasza:

Amúgy is mindenki a saját stílusát isteníti, úgyhogy teljesen hülyeség ilyen dolgokon veszekedni. Mindenki a kifogásokat keresi, meg hogy ez így lenne ez úgy lenne. De csináljátok csak, én jókat röhögök itt a gép előtt:)

Én sem írok sose olyat, hogy én egy boxolót vagy bárkit meg tudnék verni. Lehet, hogy akit lazán elverek egy versenyen, egy hónap múlva engem gyepál el.

2011. dec. 22. 10:07
 26/44 anonim ***** válasza:
46%

lehettt a te világodban a beszélgetés veszekedés.

mi megosztjuk egymással a tapasztalatokat, egy gyengén képzett thai boxoló például kevéssé esélyes egy jól képzett ökölvívóval szemben, nem azért mert edzésen nem ad bele mindnet, hanem mert mondjuk sokak tapasztalata szerint van rengeteg thaibox edzés, amit közel sem tartanak jól. de ezt azt hiszem nem kellene leírni egy küzdősportokban jártas embernek, ugyan is nem csak harcművészetekben vannak kamu edzések.

állcsúcson vágod vagy gigán, és fekeszik is. ez tök jó elmélet, kívánom hogy mindég így sikerüljön, és nehogy valahogy fordítva. ha ilyen egyszerű lenne, nem kellene kur.vasokat gyakorolni. és szerintem ezt te is tudod. nem azért, mert utcán a legerősebb karatésok jönnek ellened, hanem mert változatos tapasztalatú és tudású gyakolott erőszaktevők, akik rohadtul nem fogják várni hogy kiüssék őket, mert nekik is megvannak a terveik veled. ráadásul okkal írok többesszámban.

2011. dec. 22. 10:22
 27/44 anonim ***** válasza:
46%
és nem istenítek stílust, sok rendszert ismerek, ezt-azt szoktam én is ajánlani.
2011. dec. 22. 10:22
 28/44 anonim ***** válasza:

ezt nézd meg, szerintem adja :)

[link]

2011. dec. 22. 11:11
 29/44 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem azért nevezik fullcontactnak , mert egyet kettőt rárugunk a másikra hanem mert bedaráljuk az ellenfeleket . Sokan azt hiszik ,hogy harcművészetre járnak , mert hogy kungfuznak lófaszt itt Magyarországon attól , hogy te kungfuzól ugyanúgy küzdősportolsz , mert egymás elleni küzdelemre edzenek . Na most én azt kérdem hol életszerű az ,hogy az ellenfeled ugyan azt a stílust tolja .. Amíg ugyanúgy óra vagy havi bérért oktat neked egy toyota suprás edző addig ugyanúgy csak sportolsz és nem vagy egy centel se keményebb , mert ezt vagy azt a stílust tolod . Az nevezze magát harcművésznek aki a stílusokban a neki megfelelő honföldön él beépülve a régi szokások szerint az tényleg harcművész . Aki heti 3 szor másfél órát az küzdősportoló . Tudom sokaknak nehéz lesz ezzel szembesülni ,de aki egy kicsit visszavesz a nagyképüségből vagy nem is az az meglátja , hogy esetleg nincs egy szinten azokkal akik tényleg úgy tolják ahogy azt kellene .
2011. dec. 22. 13:43
 30/44 anonim ***** válasza:

érdekes felfogásod van a dolgokról. nyilván szemtől szembe nem degradálnál sportolóvá engem :)

látatlanban beskatulyázol egy idegeb embert? kitalálod, hogy mit edz, hogy edz, és az egészet egy játéknak nevezed, szórakozásnak (küzdősport)? ez szerintem nagyon komolytalan, és titszteletlen.

2011. dec. 22. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!