Boksz! Milyen felszerelésekre van szükségem? Miből milyen márka a legjobb?
Fogvédő
Bandázs
Zsákoló kesztyű
Box kesztyű.Minimum 12 unciás,de inkább 14,vagy 16os.
Ugrálókötél
Rövidnadrág
Póló
Ásványvíz
Törülköző
Vékony talpú edzőcipő.Ez azért fontos,mert már nem egyszer láttam,hogy aki lejött vastag talpú futó cipőben edzésre,annak simán kifordult a bokája.Az elején én is elkövettem ezt a hibát.
Később meg vehetsz egy rendes boxcipőt,ami tartja a bokádat is.
Szia!
Ha versenyezni akarsz, akkor ahhoz 10 unciás kesztyű kell, afölöttiek jók edzéshez, zsákoláshoz zsákolókesztyű.
Az Everlast műbőr kesztyűk elérhető áron vannak, 10ezerért is lehet már venni, a bőr az 15-20tól kezdődik. Ezen kívül a Title is fasza kesztyűket gyárt, Saman-t és Lonsdale-t is vehetsz, de én nem bántam meg az Everlast-et. Van még Top Ten meg Fairtex is, de ezeket még sose próbáltam. Bandázzsal együtt próbáld majd a kesztyűket.
Bandázsból nem árt 3 métereset venni, ha kezdő vagy akkor merevet. Az Everlast 2-3ezer forint, a Saman olcsóbb, a Lonsdale is ilyen áron van.
Fogvédőből Dr. Shock-ot használok, nekem az vált be, de ugyanúgy gyárt az Adidas, Everlast, Lonsdale. Vannak kétkomponensűek, ott az alsó fogsorodra is van fogvédő, mondjuk én nem szeretem, mert nehezen kapok így már levegőt, de emberre válogatja.
Jó boxcipőt gyárt az Adidas, szintén nem vészes az ára, kb 10ezer forint, magasszárú, vékonytalpú, és strapabíró, de igazából bármilyen magasszárú cipő jó kezdésnek, csak ne legyen 5cm-es talpa.
Vannak olcsó ugrálókötelek a Tescoban, de az Everlast, Lonsdale, Saman, Adidas is gyárt. Választhatsz olyat ami gumiból vagy bőrből van, van ami súlyozott, van ami csapágyas. Enyém az súlyozott, bár sok hasznát nem láttam eddig, viszont örülök, hogy csapágyas.
Idővel be lehet ruházni fejvédőre ha az edzésen nem adnak. Lányoknak meg kötelező a mellvédő használata. Esetleg ha a kondidon akarsz javítani, akkor vegyél kézsúlyzót ami jó lesz árnyékolásnál, esetleg lábsúlyzót ami jó a futáshoz, kötelezéshez.
Más most nem jut eszembe hirtelen, de az alábbi oldalakon csemegézhetsz, a Budo-ban van amit olcsóbban is meg lehet venni, mint a többi boltban, akár fél áron is (pl. a cipő safariban 20e, itt 10e).
Szafari oldalán vannak hasznos tanácsok is.
Üdv
szia
köszönöm szépen a válaszodat, nagyon hasznos, amiket leírtál
Nem feltétlen az Everlast a legjobb.Amik jók azok a kesztyűk,bandázsok.
Bandázsból a legjobb a 4,75 méteres ökölvívó Everlast Ali kollekció.Választhatsz fekete és barna.
Az Adidas szerintem jobb és kényelmesebb cipőket csinál.
Nekem egy box hog van.Az ára is jó,praktikus és kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!