Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kick-boksz, thai-boksz, vagy...

Kick-boksz, thai-boksz, vagy sima boksz? Melyik a 3 közül a legjobb önvédelemre?

Figyelt kérdés
2011. dec. 15. 15:34
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

Előzőnek igaza van. Más gyökerek, más mozgáskultúra. Muay thai: magasabban van a fedezék, clinch-elés+térdrúgás, könyökhasználat ( tudom, az európai szabályrendszerű küzdelmekben tilos), low-kick. A kick boxban ezek nincsenek, viszont az alapállás, fedezék, ütések jobban hasonlítanak a boxban használatosakhoz.

Amúgy meg: Aczél:"üsd torkon, könyököld szét a halántékát és törd el az állkapcsát, majd ha kidőlt taposs a torkára,"

Ehhez nem kell harcművészetet tanulni, ezt egy kocsmai/utcai bunyókban kellőképpen megedződött vidéki sudribunkó is tudja. Mellesleg a halántékon könyöklés a muay thai-ban is alap ( csak hát, lásd fent...). Másik dolog: jön itt mindig 1-2 ember ezzel az "öléssel". Bakker, az önvédelem azért nem arról szól, hogy hullahegyeket hagyunk magunk után! 1. Az itt kérdezősködők nagy része (mindegyike) egy "sima" utcai bunyóban szeretné megvédeni magát, nem arra készül (ha van esze), hogy két szamuráj támadja meg wakizashival.

2. Egy utcai támadásnál, stresszhelyzetben a legeslegegyszerűbb technikák fognak működni. Úgymint: egyenes, horog, belharcban felütés, térdes, egy kemény mae geri gyomorszájra. ( A legtöbb embernek legfeljebb a végbélzáró izma aktivizálódik.) Erre pedig szerintem kiválóan alkalmasak a full kontakt KÜZDŐSPORTOK: a box, thai box, kick box. Persze, nem azt mondom, jó pár év kemény edzés után elkezdhet tanulni az ember vmi "finomabb" dolgot is, pl. kung-fu-t.

2011. dec. 15. 20:07
 12/44 anonim ***** válasza:

"Előzőnek igaza van. Más gyökerek, más mozgáskultúra"

Bocs, megelőztek. Nem az előzőnek, hanem a 19:22-nek.

2011. dec. 15. 20:10
 13/44 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként sokat mondják ,hogy rossz a MT Oktatás es én ezzel egyet értek ,egy bizonyos szintig . Az a gond mindenki írja ,hogy annyira rosszúl oktatják MO-n ,hogy így úgy megverte ,hát banyek azért ne abból induljunk ki ,hogy lejárt a gyerek 3-4 ne adj isten fél évet és elverte nem tudom én a Re-Gymbe járok végig nézem egy csomó olyan sportoló van ,hogy aláz külföldön is akkor ne ,hogy már azt mondják nekem ,hogy iszonyat szar MO. n az oktatás. Az a gond sokan a kezdő szintű oktatást meg a pár szarabb egyesületet láttak és akkor ,hogy milyen szar a TB ,de banyek kezdő oktatás persze ,hogy szar mivel úgy kell elképzelni az egészet ,hogy csomóan járnak 3-4 hónapot Kiírják facebookra hogy "Thai Boxolok" ezáltal folyton újul a kezdő oktatás folyton azt látod ,hogy tök alap szinten tanulnak , mert nem marad ember sparringra . Nem az oktatással van a gond MO-n hanem az emberekkel . Ez ott van minden stílusban csak nem valják be az emberek annyi ,hogy most azért tűnik ki a Thai boxba , mert sokkal többen tolják , mert akkora divat sport lett mint anno a karate volt .
2011. dec. 15. 21:04
 14/44 anonim ***** válasza:
kapusnak meg annyit ,hogy egyszer nagyon megfog lepődni ,hogyha nem kezdővel tolja ,hogy az általa combosnak vélt rugásból hírtelen egy superman lesz :P
2011. dec. 15. 21:05
 15/44 anonim ***** válasza:

Egyetértek Késes Krisszel.

Szeritem is az Ökölvívás a legalkalmasabb az utcai "önvédelemre", mert már leírták, hogy miért. :D

( Meg spec. én is ezt űzöm).

2011. dec. 16. 13:17
 16/44 A kérdező kommentje:
A savate szimpatikusnak tűnik.
2011. dec. 16. 14:31
 17/44 anonim ***** válasza:
az okkal szimpatikus.
2011. dec. 16. 18:03
 18/44 anonim ***** válasza:
33%
A RÁK stílusú kung-fu a legjobb a világon!
2011. dec. 17. 19:01
 19/44 anonim ***** válasza:

Öcsém mekkora gyökerek a harcművészek.Illetve "harcművészek"

Aczél! Szerinted egy küzdősportoló nem tud ölni? Mert kµrvára tud.Szerinted ha nem tanítják hogy torokra üss akkor nem tudsz torokra ütni. Elég hülye vagy. Én kyokushin karatézok és nem tanítják a fejütést akkor szerinted én nem tudok fejre ütni?:D

És egy óvodás is rá tud lépni egy fekvő ember nyakára, ezzel ne vágj fel

2011. dec. 22. 09:34
 20/44 anonim ***** válasza:
az a különbség kettőnk között, hogy én nem lepődöm meg ezeken, nekem természetes dolgok, nem kell gondolkoznom hova ütök, mit fogok csinálni, hova lépek stb. neked, hasonlóan az óvodásokhoz komoly szellemi munka lenne kitalálni, hogyan is küldd a földre az ellenfeled, és utána összezúzni a légcsövét vagy a mellkasát..? szerintem esélyesebb, hogy megállsz egyhelyben, és nézel ki a fejedből, hátha a másik a földön még elő tud venni valami pengét és metszi a lábad :D ami reflexek nincsenek beléd nevelve, azt ne próbáld már bunkósággal pótolni csóri. besz.arok.. beszól egy karatés..
2011. dec. 22. 09:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!