Kick-boksz, thai-boksz, vagy sima boksz? Melyik a 3 közül a legjobb önvédelemre?
Előzőnek igaza van. Más gyökerek, más mozgáskultúra. Muay thai: magasabban van a fedezék, clinch-elés+térdrúgás, könyökhasználat ( tudom, az európai szabályrendszerű küzdelmekben tilos), low-kick. A kick boxban ezek nincsenek, viszont az alapállás, fedezék, ütések jobban hasonlítanak a boxban használatosakhoz.
Amúgy meg: Aczél:"üsd torkon, könyököld szét a halántékát és törd el az állkapcsát, majd ha kidőlt taposs a torkára,"
Ehhez nem kell harcművészetet tanulni, ezt egy kocsmai/utcai bunyókban kellőképpen megedződött vidéki sudribunkó is tudja. Mellesleg a halántékon könyöklés a muay thai-ban is alap ( csak hát, lásd fent...). Másik dolog: jön itt mindig 1-2 ember ezzel az "öléssel". Bakker, az önvédelem azért nem arról szól, hogy hullahegyeket hagyunk magunk után! 1. Az itt kérdezősködők nagy része (mindegyike) egy "sima" utcai bunyóban szeretné megvédeni magát, nem arra készül (ha van esze), hogy két szamuráj támadja meg wakizashival.
2. Egy utcai támadásnál, stresszhelyzetben a legeslegegyszerűbb technikák fognak működni. Úgymint: egyenes, horog, belharcban felütés, térdes, egy kemény mae geri gyomorszájra. ( A legtöbb embernek legfeljebb a végbélzáró izma aktivizálódik.) Erre pedig szerintem kiválóan alkalmasak a full kontakt KÜZDŐSPORTOK: a box, thai box, kick box. Persze, nem azt mondom, jó pár év kemény edzés után elkezdhet tanulni az ember vmi "finomabb" dolgot is, pl. kung-fu-t.
"Előzőnek igaza van. Más gyökerek, más mozgáskultúra"
Bocs, megelőztek. Nem az előzőnek, hanem a 19:22-nek.
Egyetértek Késes Krisszel.
Szeritem is az Ökölvívás a legalkalmasabb az utcai "önvédelemre", mert már leírták, hogy miért. :D
( Meg spec. én is ezt űzöm).
Öcsém mekkora gyökerek a harcművészek.Illetve "harcművészek"
Aczél! Szerinted egy küzdősportoló nem tud ölni? Mert kµrvára tud.Szerinted ha nem tanítják hogy torokra üss akkor nem tudsz torokra ütni. Elég hülye vagy. Én kyokushin karatézok és nem tanítják a fejütést akkor szerinted én nem tudok fejre ütni?:D
És egy óvodás is rá tud lépni egy fekvő ember nyakára, ezzel ne vágj fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!