Kockahas, hogyan?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=kockahas
le kell adnod a zsírod, akkor látszanak a hasizmok.
Sok a tévhit az ,hogy a felülés nem tesz jót a gerincnek ,de ha jól behajlítod a térdeidet ez egyáltalán nem igaz. A felülések egyetlen hátulütője az ,hogy gyorsan hozzá lehet szokni ezért egy idő után be kell vezetni nehezítéseket (általában súlyokat javasol mindenki ,de én személy szerint ezt az utat sérülésveszélyesebbek tartom),ha nehezíteni akarsz rajta ,de ha csak az alapgyakorlat már nem elég akkor javaslom a következő felüléseket Janda-felülés ,döntött felülés ,római szék.
Én általánosan a honvédségnél előírt szabad felülést és a lábemeléseket használom.Ez utóbbi küzdősport orientáltabb egy picivel ,mert a láb mozgatása útján szoktatjuk terheléshez a hasizmot. Javaslom még a medicinlabdás gyakorlatokat amelyek nálam a császári kategória.
Ha a törzsedet és az oldalsó hasizmaidat akarod erősíteni akkor pedig az orosz törzsfordítást javaslom. Van egy tévhit ami sajnos küzdősportos körökben is beágyazódott ,hogy a felülés törzsfordítással az oldalsó hasizom és törzs erejét növeli ,de igazából haszontalan ugyanis nem sokban add hozzá plusz terhelést a az oldalsó hasizmok edzéséhez mert felülés közben a felsőtest elfordításához igen kevés erő kell.
Amit nem ajánlok mert haszontalan gyakorlat az pedig a hasprés ,rengeteg szakirodalmat(és nem fitneszlapot ,hanem komoly szakirodalmat) áttanulmányozva mind a callisthnetikes ,mind a kettlebelles körök vagy a szertornával foglalkozó edzők egyhangú véleménye ,hogy hülyeség és szemét gyakorlat.
Igaz fogyni kell ,hogy kockahasad legyen ,de azt is megjegyzem ,hogy nincs területi fogyás ,nem lehet fogyni csak egy területen ,de ez nem jelenti azt ,hogy akkor ne edzd a hasad ,ne az legyen a cél ,hogy fürdőgatyamódél vékony hasad legyen meg karcsú derekad mert az csak egy ideiglenes és gyenge megoldás, Legyen rohadt vastag és olyan mint egy sajtreszelő.
Azt én megjegyezném ,hogy mivel nekem tökmindegy ,hogy nézek ki ,csak az erő számít ezért nekem nem célom a kockahas és nem fogok csak a divat vagy mások kedvéért szépérzékéért fölös diétákat ,meg ilyen szarokat erőltetni.
Van egy kis pocakom ,de legalább megcsinálom azokat a gyakorlatokat és olyan menyiségbe amennyire akarom és nem kell félnem attól ,hogy a reszketeg vékony derekam kettétörik egy nehezebb gyakorlat alatt.
Orosz törzsfordítás
"Ülj fel egy római székre vagy vegyél fel olyan testhelyzetet, ahol a felsőtested vízszintes és nincs alátámasztás. Fogj meg egy súlyzót ,tárcsát ,medicinlabdát(én ezzel csinálom) ketlebell golyót, és kissé ereszd el a felsőtested. A súlyt tartsd kartávolságra, és fordítsd balról jobbra. A karjaidnak(tehát a törzsfordításnak is) a 10 óra 2 órahelyzetek között kell fordulnia."
Ha jól csinálod az oldalad piszkosul égni fog. Ez a gyakorlat nem elég progresszív vagyis inkább nehéz azzá tenni ,de érdemes beletenni az edzés programodba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!