Box+birkózás, japán jujitsu, MMA. Melyik a hatásosabb önvédelmre?
Az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne alkalmasabb utcai önvédelemre a három közül, mert én nem nagyon tudok dönteni.
Box+Birkózás elég jó kombináció lenne, csak azt nem tudom, hogy birkózás alatt mennyire edződne meg a lábam, mert a boxnál az a gyenge pontom lenne.
Jujitsuval meg nem tudom, hogy mennyi idő, míg tudnám használni az utcán.
MMA-val meg azért hezitálok, mert sokszor a földön fejeződik be a harc, és a földharc az utcán felér egy öngyilkossággal.
Félreértések elkerülése érdekében: nem 8 késes kisebbségi ellen akarom megvédeni magamat, csak 2-3 fő ellen akarom csak megvédeni magamat.
Köszönöm .Aczél. a választ, és a többieknek is köszönöm a válaszukat. Most már egészen biztos, hogy a Box+birkózás kombinációt választom.
Majd ha Pesten járok és szereztem már elég tapasztalatot akkor majd lenézek hozzátok Sparringolni .Aczél. :D
Kedves Kérdező!
Adnék neked én is egy jó tanácsot. Mivel az ökölvívás+birkózás kombináció mellett döntöttél, a birkózáshoz adnék pár tanácsot. (Én 8 éve birkózok szabadfogásúban, ezért tudom, hogy miről beszélek).
Először is 2 féle birkózás van: A szabadfogású és a kötöttfogású (gondolom erről már hallottál Te is).
Na most, egy birkózó edzésen 2 féle oktatás van:
1. Külön oktatják a szabadfogásút és külön a kötöttfogásút is.
2. Egybe oktatják őket.
Te mond meg az edződnek, hogy szabadfogásút akarsz tanulni! A szabadfogású birkózás az jobb, több technika van benne, gáncsolhatsz is, valamint ez jó utcára is.
A kötöttfogású birkózásban sok a szabály, az tényleg csak versenyzésre való.
Késes Krisz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!