Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha sok fekvőtámaszt csinálok...

Ha sok fekvőtámaszt csinálok attól lehetek erős? Mert apám azt mondja mindig h csináljam mert gyenge leszek.

Figyelt kérdés
2011. okt. 23. 15:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100-200 darab már jó, nem ezt kérdezted?
2011. okt. 23. 15:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Annyit csinálj, amennyit bírsz. Hiába mondjuk neked, hogy csinálj százat, ha húsz megy csak. Akkor csinálj húszat. Holnap huszonegyet. És így tovább. Az a lényeg, hogy ha rendszeresen csinálsz annyit, amennyit bírsz, mindig egyre több fog menni. Van rá millió elmélet, és most ezért a testépítők meg fognak ölni, de majdnem mindegy, mit csinálsz, csak csináld!

Nézz utána, milyen izomcsoportok vannak, amiket erősíteni kell (erre jó forrás a bioszkönyved vagy a google, de a könyv egyszerűbb :) ), aztán nézz utána, melyiket mivel tudod fejleszteni. Vannak olyan gyakorlatok, amivel többet is megdolgoztatsz. Állítsd össze azoknak a gyakorlatoknak a listáját, amit van lehetőséged végezni (amihez nem kell semmifeéle eszköz, vagy amihez olyan kell, ami van neked), és csináld azt. Lehet, hogy nem annyira profi, de már így is fölötte leszel a nagy átlagnak, és erősödni fogsz.

2011. okt. 23. 16:00
 13/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat előre is
2011. okt. 24. 19:37
 14/16 anonim ***** válasza:

.Aczél.jól szólt :D

ha tényleg csak erős akarsz lenni csinálj egykezes fekvőt, egylábas guggolást! azok nekem nagyon beváltak :D

észerevehető változás persze alig történt, de az az erő amit ki tudsz majd fejteni magáért beszél ^^

DE EZEKNÉL A GYAKORLATOKNÁL NEM AZ SZÁMÍT HOGY MENNYIT, VAGY MILYEN GYORSAN TUDSZ MEGCSINÁLNI, HANEM HOGY MILYEN SZABÁLYOSAN!

pls csinálhatsz akár 50 egykezes fekvőt is ha nem csinálod szabályosan nem lesz meg az a várt eredmény, ezeknél a feszítés a lényeg, még ha nem is tudsz megcsinálni 1et sem akkor is próbálkozz, nekem sem ment egykönnyen(jó mondjuk én könyvből tanúltam meg, abból meg 1 nap alatt meg is tanúltam a könyv c. Pavel Tsatsuoline - Meztelen harcos) 2 dologgal fogalalkozik igazán az 1kezes fekvővel és az 1 lábas guggolással(ez nehezebb, mert tényleg nagy erőt kell kifejteni, egyensúlyt meg kell találni és a tartásodnak is egyenesnek kell lennie,szóval a csípőd nem tolódhat el középről)

akkor mondhatod azt hogy elsajátitottad ezeket amikor 1 kezes fekvőből 15 -15 megy guggolásból meg 20-20(ezek 1 huzamban), ami egyáltalán nem könnyű!

az iagazat megvalva még nekem sem megy.

Ja, és nagyon jó vele felvágni ^^

az egykezes fekvővel már nagyon fól felvágok mert 3 ujjon csinálom xD

2011. nov. 14. 21:20
 15/16 anonim ***** válasza:

hu bazz.. a nagy GTG edzés közepette el is feledtem, hogy időnként meg lehetne nézni mennyi megy összesen.. én 5 max 10 fölé nem is mentem :D höhö..

3 ujjon.. TE ÁLLAT! :D azt hogy? mennyit gyakoroltál? nekem még a "sima" fekvőtámasz is sok 10 ujjon.. addig erőltetted amíg egyre jobban ment, vagy erre is van valami varázs edzés? köszi előre is a válasz!

2011. nov. 14. 21:50
 16/16 anonim ***** válasza:

sok gyakorlás ;D

egyzser gondoltam hogy megnézem 3 ujjon tüdök e csinálni 2 kezes fekvőt, nem ment, rá 10-15 percel megint, megint nem, és ez így ment tovább(ezeknél a próbálkozásoknál leginkább a középső ujjam fájt).

később(pár nap múlva), elkezdett enyhülni az a bizonyos fájdalom.

És ekkor gondolkodtam el rajta hogy minek is akarok feleslegesen időt pocsékolni a 3 ujjas fekvővel, amíg nem bírom kinyomni magam.

ezért áttértem arra hogy csak kezdő pozicióban állok 3 ujjon, amíg teljesen meg nem szokom ill. huzamosabb idelyig úgy nem tudok maradni(35-60 mp).

utána már nem is volt számomra "olyan nagy kihívás" kinyomni magam

egykézen meg csak úgy hogy ha Bruce Lee 2 ujjon képes volt rá Jet Li meg 3on akkor nekem miért ne menne :D

mondanom sem kell először úgy rogyottam össze mint egy rongy, de (2-3 nap? lehet több, már rég volt xD) után már sikerűlt is kinyomni magam, ezért fülig érő szájjal mentem suliba... Na ezt csinálja meg valaki!

ezenkívűl 2 kezes fekvőben már 2-2 ujjon csinálom a fekvőket

1 kézzel azért nem megy mert nem találom az egyensúlyomat :/

szóval csak gyakolás az egész, nem szabad feladni, mert az embernek csak a képzelő ereje szab határt!

de már most is fejlődtem picit :D a minap megtanultam a haránt vagy francia spárgát :D

mostmár csak az angol avagy az oldal spárga kell ^^

mivel tanuéásba nem avgyok kiemelkedő akkor sport terén legyek az :D

2011. nov. 16. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!