Hogy csináljam a fekvőtámaszt? (Bővebben lent)
1. Köszönöm szépen a válaszod, írj róla légyszi! Köszi
2.Köszönöm szépen a válaszod!
Valóban, azt kihagytam. Épp most olvasom a Meztelen Harcost, és érdemes azt is olvasgatni, szintén remek iromány, jól lehet ötvözni a kettőt...
Szóval a könyvről magáról. Ez egy olyan edzésprogram, ami 6 féle gyakorlatot tartalmaz. Mindegyiknek 10 szintje van, a 10. a "mester szint" - vagy valami hasonló nevet adtak neki :D -, de edzési szinttől függetlenül mindenkinek érdemes az elsővel kezdenie, mert erősíti az inakat, meg így könnyebb megtanulni a technikákat stb... Én is azzal kezdtem, pedig egész jó kondiba voltam, de megérte szerintem, most hogy már a nehéz feladatoknál tartok tökéletesen végre tudom hajtani őket, mindegyik szabályos... Szóval te se siess, időd mint a tenger. A 6 mester gyakorlat amúgy az egylábas guggolás, az egykezes fekvőtámasz, az egykezes kézenállásban fekvőtámasz, állásból lemenni hídba és a nyújtott lábemelés függeszkedésben. Ezek tényleg durvának hangzanak, de nagyon jól fel van építve a program, szóval nem kell aggódnod, menni fog az első lépésektől kezdve neked is minden. A feladatokat tényleg úgy csináld majd ahogy leírja, lassan és szabályosan, mivel így sokkal több erőt kell kifejteni, így jobban is fejlődsz... Látványra nem lesz nagy a fejlődésed, azt nem mondom hogy ugyan akkora leszel, de nem leszel közel sem egy kigyúrt kondishoz. Plusz figyelj oda az evésre, arról nem ír semmit, pedig a fejlődéshez nagyon kell a jó táplálkozás, én ehhez nem értek, de ha itt körbenézel a kérdések fele erről szól szinte... A könyvnek sem kell amúgy majd mindent elhinni, a kondizás nem olyan szörnyű és alávaló sport mint ahogy azt leírja a könyvben, nem is értem erre mi szükség volt hogy szarrá fikázzák, de mindegy is, nem ez a lényege. Amúgy ha találékony vagy, akkor semmire nem lesz szükséged a feladatok elvégzéséhez, én egyedül egy húzódzkodó rudat vettem... Talán a könyvről ennyit, vedd meg és olvasd el majd kezdj bele, ennyit tudok mondani. :D
Saját tapasztalatokat is írok. Szóval én eleinte úgy voltam, hogy gyorsan haladok, hogy ne kelljen a könnyű feladatokkal sok időt eltöltenem, mert nehezeket akartam. A guggolásnál viszont elég hamar rá kellett jönnöm, hogy ez hülye ötlet, szóval ezt ne csináld. nem azt mondom, hogy 1 hónapon keresztül csináld az első feladatokat ha meg tudod csinálni, de nem is kell rohanni, csak szép lassan, alakítsd ki a saját ritmusod... Én most ott tartok, hogy fekvőből már a 7. szinten vagyok, míg guggolásból a 4.-en az előbb említett okok miatt. Szóval az se gáz ha egyik másik gyakorlatból könnyebben fejlődsz, a lényeg hogy te érezd a fejlődést, és minden edzés kicsit nehezebb legyen mint az előző... Hogy lásd mennyit erősödtem, húzódzkodásból januárban csak 12db fél húzódzkodást tudtam, azt is úgy, hogy billegtem közbe, és szenvedtem a végén. Ma meg csináltam 5 aztán 1 perccel később 3db teljesen szabályos és lassú TELJES húzódzkodást csak bemelegítésnek, aztán meg 2*6 db-ot szűk fogással erősítő gyakorlatnak. Lehet hogy nem nagy szám, de nekem hatalmas öröm hogy ennyit fejlődtem. És mindegyik másba is hasonló szintű erősödésen mentem keresztül, picivel nagyobb minden izmom - a hátamon és a combomon kifejezetten sokat fejlődtek az izmaim -, és elég jó erőben érzem magam. Szóval neked is csak ajánlani tudom a dolgot, kezdj bele, és kitartás, ne add fel akkor se ha nehezebben megy!!! Megéri végigcsinálni, akármennyi időbe is telik. ;)
Ha van valami amit kihagytam és érdekel nyugodtan kérdezz, igyekszem válaszolni rá...
http://www.youtube.com/watch?v=YbR295Xv77g
Ez lenne az. Egy kézzel húzod fel magad teljesen... Elég kemény, örülök ha jövő ilyenkor meg tudom majd csinálni. A másik számomra hihetetlen feladat az a kézenállásból fekvőtámasz egy kézzel.
http://www.youtube.com/watch?v=xTyT8y57ef0
Ezt egy kézzel csinálni... Hát nem tudom hogy valaha sikerül-e, egyenlőre két kézzel is csak 5-öt tudok egybe, és az is nagyon nehezen megy... Meglátjuk, én kitartó vagyok, szeretném idővel mindegyikből megcsinálni a mestergyakorlatokat, még ha évekbe telik akkor is. Remélem te is kedvet kapsz hozzá, és belekezdesz. Ha van még valami nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!