Van értelme otthonra boxzsákot szerezni és azt püfölni ha még sose boxoltam?
3. vagyok.
Hidd el, hiába boxolsz te majd pár hónapig, attól te egyáltalán nem leszel képzett annyira, hogy mondjuk elintézz valakit, esetleg 1 ütésből földre vigyél bárkit is. Én 6 éve boxolok, már nagy boxos nem lehetek mert 16 vagyok, eléggé későn kezdtem. Etőőlfüggetlenül én komolyan gondolom, és már volt pár igazi ringbeli meccsem. Amikor eljárok bulizni, és esetleg belém kötnek, megpróbálom kicsit nyugisabban elintézni, ha nem megy otthagyom, ha pedig el akar kezdeni ütni akkor vagy kitérek az ütések elől (amit ugyebár ennyi év alatt megtanulhattam hogy egy fullrészeg csávó hogy ne üssön már k.o-ra) és röhögök a képébe. előbb utóbb abbahagyják nálam mindig. Soha nem ütnék meg senkit utcán, azért mert:
1. ugyebár én már mondhatom magam haladónak, és én már tényleg elég sok mindenkit el tudnék intézni, viszont így visszaélnék a képzettségemmel.
2. azonnal eltiltanának a sporttól, amit én rohadtul nem akarok abbahagyni.
3. (ami már kicsit viccesebb) ha megtudná az edzőm, akkor tuti olyannal rakna össze edzésen aki rohadtul elegyengetné a pofám, még ha nem is véresen komolyan.
szóval csak úgy ezekért nem ütök vissza, holott a képzettségem meglenne hozzá.
Üdvözletem.
Van. Egy olcsóbbat, amit otthon is elkészíthetsz. Egy darab OSB lapra felragasztasz pár réteg polifoamot. Az egész 2-3 ezer forint. Először is bármilyen ilyen kitett "cél", boxzsák, stb. segít felmérni a helyes távot, amit tartanod kell az öklöd meg az ellenfeled feje/teste között.
Szerintem a használható technikák között keresgélj, amik szerintem a következők: kickbox, thaibox, wing tsun (jkd).
Az ökölvívást szerintem felejtsd el, és hagyd meg a kisebbségnek. Az utcán sok hasznát nem veszed, főleg, ha előkerül egy kés is....
Amúgy, látom egyébként az előző hozzászólók egy része még nem került amolyan igazi utcai összetűzésbe, hála a teremtőnek. Ott nem kérdik meg, hogy mivel, vagy hogyan élted túl a kést, boxert, vagy a vasrudat...
Sok sikert a saját önvédelmed fejlesztéséhez. :)
ne bíztasd, már, még a végén komolyan veszi. amire neki kell az önvédelem az nem pár hónap, ő meg csak azt akarja hogy beszólogasson másoknak, de 2 hónap alatt nem lesz akkora tapasztalata hogy bárkit megverjen.
legjobb esetben csak kurv@ra elverik.
Üdvözlet!
Hah, hát ez az elverős izé már velem is előfordult.
Az utcai dolgok kb. 90%-a úgy kezdődik, hogy beszólnak, kiabálnak az orrod előtt veled, stb. Ha meghátrálsz, akkor vérszemet kapnak - ha meg visszaszólsz, hamar becsöngetnek.
Egyes helyekre (Kőbánya, Erzsébet, Kispest) már nem is megyek a teleszkópos haverom nélkül, ha tudom, hogy este jövök haza, rendőrbácsi ide vagy oda.... :(
Hát idáig jutottunk (azaz én, jutottam).
De ezt sajna nem tudja max. az, akit már sajna megkóstolt az utcai adrenalin...
Ha meg megvernek, az benne van a pakliban.
Egyik ismerősöm pl. didzsi után kartörést szenvedett egy lány miatt, hárman mentek rá, és az egyiknél épp egy baseball ütő volt...
Én sem mindet nyertem meg, de eddig elmondhatom, hogy élve sétáltam el, különösebb sérülés nélkül.
Ma már szerintem mindenféleképp érdemes lenézni és eljárni valamilyen edzésre. Szerintem, ha valaki fél, hogy elverik, ne menjen még boxolni sem, hanem zárja magára az ajtót, és ki se tegye a lábát otthonról, még munkába se.
Egyébként meg ki tudja, miből lesz a cserebogár... :)
utcára késharc a legjobb.
hosszabb távon wudang kung-fuval is meg lehet tanulni ölni, hatékonyan harcolni, jujutsuval is, sőt normálisan oktatott aikido is hatékony, de leggyorsabb és hatékonyabb, ha egy zsebben is elférő fegyverhez jól értesz.
azt seperc előkapod, gyakoroltál már annyit hogy egy pillanat alatt ütőtávolságba kerülj, elmetszel pár eret karban, figyelsz hogy hátulról se kapjanak el, ha meg lehetőség van vitális helyen ejtesz végzetes sérülést.
nem nehéz, mert ha megvágtad az ellenséged az vérzik, megijed, vagy neked ront (ekkor bárhol döfheted, gyerek játék) vagy fél, ekkor meg akár le is léphetsz, de ha nem akarsz potenciális ellenséget magad mögött hagyni, akkor még mellé lépsz, térden rúgod, és metszel a torkán, oldalba döföd.. amit védtelenül hagy.
ezeket a dolgokat sza,rul de meg lehet tanulni pár hónap alatt. na nem valami krav edzésen, de ahol tényleg értenek hozzá. a többi már csak fellépés kérdése, mennyire állsz ki az életed mellett stressz helyzetben.
szerintem el kell fogadni, hogy leginkább halott vagy, csak most van egy átmeneti szakasz hogy élsz, ezt az életet óvhatod, de semmi nagyot nem változtat, ha nem jön össze.. viszont az esélyt add meg magadnak, ha valami az életedet fenyegeti akkor tegyél ellene, mégpedig a leghatékonyabb és legbrutálisabb módon. hidd el, ha ezt magadévá teszed, már erősebb leszel. onnantól meg gyakorlás, szilárd jellem kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!