Van értelme otthonra boxzsákot szerezni és azt püfölni ha még sose boxoltam?
Menj el pár harcművészeti vagy küzdősport edzésre, hogy megtanuld az ütés helyes technikáját.
Személy szerint sokáig az ököl külső részével, azaz a kisujj és gyűrűsujj bütykeivel vittem be, pedig pont a belsővel kellene. És ne karból, hanem törzsből üss. Az alsó tested mozgását is vidd bele. De ilyen alap dolgokra egy edzésen megtanítanak, vagy egy ismerősödet kérd meg oktasson ki az alapokból.
Köszi!
A harmadiknak : Te miről beszélsz tulajdonképpen? Milyen 1 hónap, milyen egy nyár?? Nyilvánvalóan azért szeretnék boxolni hogy meg tudjam védeni magamat és másokat. És ahhoz is kell valami alap harctudás hogy egyáltalán vissza merjek szólni egy nagyobb darab srácnak.
kicsit.. nem, nagyon baromira el vagy tévedve. mennyi idős vagy Kérdező?
beszólnak és neked vissza kell szólni? ehhez akarsz megtanulni ütni? ba.szott erős és kegyetlen emberek vannak a kinti életben, akik nem megütnek ha visszaszólogatsz, hanem kitesznek falikárpitnak, kifilézve.
nem tudom miért él benned ez a beszólongatós dolog, de mielőbb tisztázd le magadban ezt, mert néhány embernek akár puszta kézzel is csak egy csuklógyakorlat leszel, még ha elkezdesz ökölvívni akkor is! nem azért írom, hogy ne gyakorolj, hanem hogy megkíméld magad néhány fölösleges bunyótól, amiket nem biztos hogy megnyerhetsz! ne élesben keményítsd magad.. szívesen összeverlek én is, és biztos más is ha le akarod mérni magad bármikor, de mi nem ölünk meg!
nagyon szívleld meg amit írtam.
a 86%-osnak:
értem amit mondani akarsz és részben igaz is, de azért hidd el nekem hogy nem állnék le kötekedni egy biztonsági őr típusú utcai harcossal mivel nem akarom megveretni magam.
egy olyan helyzetet viszont könnyen el tudok képzelni, hogy pl egy nagyarcú korombeli (18 vagyok) sráccal összefeszülök és egy jól irányzott egyenes megoldhatná a helyzetet. (esetleg nem is én kezdeményezek)
a beszólogatásról meg annyit, hogy ha engem megsért valaki aki egyébként nem egyértelműen erősebb nálam akkor visszaszólok, de már ehhez is hasznos lenne egy kis boxtudás mert ki tudja mi lesz a vége...nekem sose volt komoly bunyóm de ennek érdekében el kellett tűrnöm néhány megalázó dolgot amiből már elegem van.
beszélgethetnénk erről egy órán át.. és közben kipróbálhatnád azt is milyen, ha valaki össze akar verni, mert hiába tudsz boxolni, lesz aki jóval erősebb lesz. ezt a szerepet el is játszhatom neked.. mindegy, ez nem is fontos, úgy sem ér rá egyikőnk sem ilyenre.
viszont, szerintem tényleg fontold meg ezt a becsületvédő dolgot. még a vékonyka kis emberről sem tudhatod kit szúrt le már életében.. necces dolog bárkinek is nekifeszülni. ha lesz barátnőd (van? akkor rossz példa..) majd nem ez a becsület dolog fog érdekelni.
ha mégis, akkor is van megoldás. mert van a harcnak komoly iskolája, lehet tanulni, és úgy gyakorolni, hogy még az igazán veszélyes emberek se tudják felnyitni a gyomrod egykönnyen, de ez az út nem olyan vidám és szórakoztató, mint pár év ökölvívás, vagy neadjisten valami kravmaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!