Milyen gyakorlatokkal lehet formázni a popsit?
(az előző is használ), én még ezt is csináltam:
lábbujhegyen csipőre téve - vagy oldaltartásban a kezek egyenes háttal lemenni teljesen (közbe szépen kitolod a popsid...aztán vissza...(jó vádlira combbra is!) vagy ennek a másik változata hogy nem lábujhenyen hanem pont hogy földre szoritott talpakkal - igy lemenni elég nehéz... (mindkettő használ) sok sikert ;)
Hogy itt mennyi gyógytornász van! :-)
Ez például alsóhát gyakorlat volt, hátfájós nagymamáknak kiválló.
Az én válaszomat meg lepontozza!
Persze nem tudhatta, hogy én edző is vagyok, az ilyen tanítványt úgy vágnám ki a teremből, mint a taknyot.
Egyébként utána lehet nézni, de ha választani kell, hogy egy testépítő edzőnek, vagy egy lottyadtseggű "otthonvideokazettáraedző" okostojásnak a tanácsait fogadod el, akkor......
Na vajon?
Te, szerinted nem próbáltam? Nem magamról akarok írkálni ide, de legyen elég annyi, hogy nem ma kezdtem. Persze biztos mindig van mit tanulni az embernek, de úgylátom, hogy az alap-dolgokkal te nem vagy tisztában.
Akkor: -A kitörés NEM megy fenékre, mivel váltott lábbal dolgozol, mindíg csak az elöl lévő comb dolgozik (ez a sétáló kitörésre is igaz) és csak ezzel nyomod vissza magad. A guggolásnál is csak akkor dolgozik a fenék, ha elég mélyre mész le, és közepes terpeszben állsz, zárt lábbal az is csak egy láb-gyakorlat.
A merevlábú felhúzás, a klasszikus felhúzás egyik változata, inkább a hátgyakorlatok közé soroljuk (alsóhát) A felhúzás (NEM MEREVLÁBÚ változat!) összetett gyakorlat, tényleg nagyon hasznos, a combhajlítót is megdolgozza keményen, a feneket azonban nem! (az igazi felhúzás enyhén hajlított lábbal végzendő, különben nem tudsz elég mélyre menni, és akkor még a combhajlítót sem terheled vele, nemhogy a feneked.)
Senkinek se jusson eszébe semmilyen felhúzást csinálni még üres (20 Kg.)rúddal se edzői felügyelet vagy megfelelő gyakorlat nélkül, mert csúnya hátsérülés,húzódás lehet a vége. A helyes technikát talán ennél a gyakorlatnál a legnehezebb megtanítani. (saját tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!