One Inch Punch/1 hüvelykes ütés? Mi ennek az ütésnek a technikája?
Most olvasom, hogy egy hét akarod elsajátítani ezt a különlegesen nehéz technikát???!!!!! ( Mission Impossible )
Bruce Lee-nek mindannyian tudjuk, milyen tehetsége volt a harciművészetekhez és azt is mindannyian tudjuk, hogy egész életében gyakorolta ezt a technikát!!
1 hét alatt ennek a technikának a 2%-át tudod megtanulni barátom! :)
Koppány, 5-ig dolgozom.
majd, majd beszélünk :)
én személy szerint megelégszem vele, ha 1 torkot NEM kell eltörnöm, de el tudnám. deszkákat nem ütök.
1 hét komoly edzés alatt (szintén nem kevés év tapasztalattal a hátam mögött) ki tudnék egész használhatóvá gyakorolni egy technikát.
tehát 10 000 ismétlésből meglenne legalább 3000, és élesben is kipróbálnám, legyen egy deszkán. ezt az 1 hét alatt, ha nem lenne más dolgom.
úgyszintén, életem körülbelül 70%-át harcművészetek űzésével töltöttem, de sosem gondolkoztam azon, hogy egy ilyen küzdésben használhatatlan technikát megtanuljak és deszkát törjek vele, van jobb dolgom is, mint ezt tanulni.
Aczél mondatán amikor azt írta, hogy örül, hogy nem kell eltörnie egy torkot (vagy nem is tudom hogy írta), jót nevettem aztán elmosolyodtam! :P
Elnézést, hogy jobban ismerem Bruce Lee életrajzát, és közlöm veled, hogy Bruce Lee harcművészeti pályafutását 8 évesen kezdte, a nagyapjától ( azthiszem hogy a nagyapjától ). 15 évesen, ment Yip Man-hez, innestől nem tudom, de nem is érdekel, mert a lényeg ittvan, Bruce Lee, Yip Man tanítása alatt kezdte el tanulni, ezt a technikát.
Kedves kérdező, hány éves vagy? :)
Abba hogy ki ismeri, jobban Bruce Lee életrajzát ne menjünk bele, mert úgy sem tudnánk megegyezni, csak annyi hogy Yip Man mestertől kung fut tanult, én meg azt mondtam h mikor elkezdett kung fut tanulni akkor kezdte el tanulni azt a technikát. Az más dolog hogy egész életében gyakorolta.
Deszkát pedig nem azért török h mások torkát vagy bordáját képes legyek eltörni, hanem azért hogy meg tanuljam kontrollálni és egy pontba fókuszálni az erőmet. Edzem vele a seikenem, a testemet és a lelkemet is. Azt hogy az egyhüvelykes ütést lehet-e harcban használni azt nem tudom, ha jól megtanultam, akkor majd meglátom. Am törni nem csak azért akarok, mert „jó érzés” (nem mintha nem az lenne) hanem mert vizsgaanyag. Ezen a héten megyek edzőtáborba és egy magas fokozatra fogok vizsgázni (főleg a koromhoz képest). 3 Deszkát kell eltörnöm, erre képes vagyok, csak szeretném az egyhüvelykes ütést is megtanulni és bemutatni.
Mellesleg 16 éves vagyok, ha szabad megkérdeznem, akkor ti hány évesek vagytok?
.Aczél. te milyen harcművészetet űzöl? A barátodét nem volt nehéz kitalálni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!