Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kardiozást a súlyzózás...

A kardiozást a súlyzózás előtt, vagy utána kell csinálni?

Figyelt kérdés
Köszi a válaszokat!
2011. júl. 2. 10:37
 1/6 anonim ***** válasza:
utána
2011. júl. 2. 11:00
 2/6 Bazinga válasza:
9%
Kardiózás végülis a szálkásítás, mikor már felszedtél magadra egy megfelelő mennyiségű izomtömeget azt tudod szépen kiszálkásítani, szal utána
2011. júl. 2. 11:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Előtte kell hogy bemelegedjen a tested.
2011. júl. 2. 13:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Bazinga

Ezt kifejtenéd bővebben?

2011. júl. 2. 13:56
 5/6 Bazinga válasza:

Úgy látszik sikeresen összekevertem a kardio és aerob edzést (ezt mindig összekeverem, elnézést!)

Lényeg, hogy míg az aerob edzés a szálkásítás (felesleges zsír elégetése és ez által a bőr jobban rátapad az izmokra, sokkal látványosabbak lesznek ezáltal); míg a kardio edzés az izmok megnövelése (tulajdonképpen a súlyzózás is idetartozik, szerintem)

De csak ajánlani tudom ezt a könyvet: 'Arnold Schwarzenegger: A testépítés nagy enciklopédiája'

Én is ebből szereztem anno az alapokat, amik úgy látszik mára már megkoptak kicsit, bocsi! :)

2011. júl. 2. 17:25
 6/6 anonim ***** válasza:
A kardio edzés az a szivet és érrendszert edzi /állóképesség/. A súlyzózás nem kifejezetten kardió, az anaerobhoz soroljuk. Bár megengedem, hogy a szívet is edzi, de nem olyan mértékben mint a kardió. A kardió során izomglikogént használsz, a súlyzózás során is, mégsincsenek brutál combú futók, tehát izomnövekedésre se alkalmas.
2011. júl. 2. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!