Rosszul lettem edzés közben. Mitől lehet? Mi a teendő?
Pár napja elkezdtem itthon tornázni. Alakformáló torna, szóval csak ilyen egyszerű dolgok: guggolás, kitörés...stb. Már épp a végén jártam, mikor szédülni kezdtem és enyhe hányingerem lett. Abbahagytam, csak a nyújtást fejeztem be. Ettem utána kis csokit, attól jobb lett, meg ittam vizet. Miért van ez?
(Előtte nem nagyon mozogtam)
Szia!
Ennek több oka lehet:
1. Nem eszel rendesen és lement a vércukrod.
2. Csak simán le ment a vércukrod.
3. Nem vagy hozzá szokva a tornához.
4. Edzetlen vagy.
5. Túl meleg volt.
6. Nem ittál eleget.
2. Csak simán le ment a vércukrod.
3. Nem vagy hozzá szokva a tornához.
4. Edzetlen vagy.
Szerintem ezek közül valamelyik lehet. De jó, hogy abbahagytam? Vagy mit kellett volna csinálni?
Gyenge állóképesség.Vagyis a tested nem tud annyi oxigént felvenni,mint amennyire szükséged lenne.
Ha betegségből megyek vissza edzeni velem is előfordult.
Annyi az egész,hogy ilyenkor hanyatt fekszel és egyenletesen lélegzel kb 5-8 percig,amíg csökken a pulzus.
Utána nagyon lassan felállsz-hogy ne zubogjon ki a fejedből a vér-és folytatod az edzést.
Tünetek alapján hipoglikémia.
A vércukorszint edzés alatt vészesen zuhanhat, ha nem volt helyes az edzés előtti táplálkozás.
Ez a leggyakoribb edzés közben, a másik a kiszáradás.
(4-5 % -os folyadékvesztés már rosszullétet okozhat)
Ésszel kéne edzeni, nem otthon bohóckodni !
Személyi edző (is ) vagyok, de soha nem állítok össze úgy edzéstervet, hogy egyedül csinálják végig.
De nem is ez a lényeg.
A helyes táplálkozást nem lehet beleírni semmilyen "edzéstervbe".
Így kénytelen vagy a saját károdon tanulni. (nem baj egyébként, így jobban bevésődik)
Köszi a válaszod. Szerintem egészségesen táplálkozom. Napi min. 2 liter folyadék, 5x eszem, ált. ugyan abban az időben. Normál főtt kaját. Szerintem inkább valamit rosszul csinálhattam, vagy rosszul vettem a levegőt. De nem kell komoly edzésre gondolni, tényleg csak ilyen guggolás meg ilyenek. Mikor suliba jártam akkor is ilyeneket csináltunk. Csak azért személyi edző írta össze, mert unokatesóm az. És megkértem, hogy írja le szerinte miből mennyit, hogy ne legyek ilyen "tunya".
De tényleg köszönöm, hogy írtál. :) Az is lehet, hogy nem ittam előtte eleget. Legközelebb jobban figyelek.
Személyi edzők milyen álomvilágban élnek?
Nem mindenki akkor dolgozik amikor szeretne, és van akinek 2 órányi utazásba kerül míg eljut egy konditeremig. Jó hogy otthon fog nekiállni. Az meg hogy hibásan vagy helyesen csinálja a gyakorlatokat csakis saját magán múlik. Nem kell mindenhova személyi edző meg csillogó villogó kondigépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!