Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ki győzne? ( többi lent )

Ki győzne? ( többi lent )

Figyelt kérdés

Azért azt a címe a kérdésnek, hogy ' ki győzne ', mert így sokan benéznek :D... szóval..AZZAL KEZDEM, HOGY CSAK MESTEREK INDULHATNÁNAK ÉS AKI ELÉG BÁTOR! DE FŐLEG MESTEREK

Rendezni kéne egy, olyan világbajnokságot, ahol minden PUSZTAKEZES harcművészet szerepet játszik, elsőnek őrültségnek hangzik és talán az is! :) De mindig folynak a kérdések, hogy melyik a legbrutálisabb, leghasznosabb, leggyorsabb harcművészet.

Minden egyes stílust képviselnie kellene egyetlen egy harcosnak a bajnokságon, mindenki küzdene mindenkivel, nem lenne egyenes kiesés, a harc kiütésig menne, vagy feladásig, kesztyűk és védő felszerelés nélkül.

Minden harcművészet, önvédelmi sport és küzdősport kapna eséjt, hogy " bizonyítson ", a karaték és kung fu-k különféle ágai is jelentkezhetnének külön, például Kyokushin karate, wado karate, savate, defendo, wing chun kung fu, wing tsun kung fu (lehet ugyanaz nem tudom), Aikido, Judo, Jiu Jitsu, Capoeira, Thai Box, Sima Box, Tae Kwon Do, Wushu, Ninjitsu ( puszta kézzel ), birkózás, Jeet Kune Do, Kempo, MMA, Kick-box... több nem jut eszembe, elnézést kérek azért amiket kihagytam.

A bajnokság folyamatosan folyna megállás nélkül, így a fizikai állóképességre is fényderül! Mindenki kapna elég időt a felkészülésre, minden nemzetet értesítenének és minden Dojo-t minden Mester-t a bolygón!

Úgy lehetne eldönteni, hogy meik stílusból melyik harcművész indul, hogy selejtezőket tartanának, egy adott helyszínen egy adott időpontban, a harcművészek!

Most naggyából ennyi jutott eszembe erről, ha van még ötletem akkor írok....

Nagyon nehéz lenne megvalósítani ezt a műsort, de tuti pénzt hozna és örök dicsőséget a győzteseknek!!

Várom a hozzászólásokat, köszönök mindent! :)

2011. jún. 28. 11:40
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
O'Sensei hatalmas harcművész volt, de a többi is akiket felsoroltam. Hogy kik győztek volna? Jó kérdés? Mi most csak találgatunk, mert érdekel bennünket a téma. Ezt csak akkor tudnánk biztosan, ha TÉNYLEG megverekedtek volna egymással. De mivel nem így csak marad a találgatás.
2011. jún. 28. 20:27
 22/47 anonim ***** válasza:

"egy képzett shaolin pappal megnézném mit kezdenének."

Hehe, persze, képzett shaolin pap... Régebben a kungfusok, és a Thai boxolók nagyon sokszor megküzdöttek egymással, és a thai boxolók mindig nyertek, pedig kesztyű volt a kezükön.

Előfordult egyszer, több, mint száz évvel ezelőtt, hogy tíz shaolin pap megküzdött tíz thai boxolóval.(egyenként)

A tíz shaolin papból kilenc már az első menetben ki lett ütve, pedig a thai boxolókon volt kesztyű, a shaolin kungfusokon nem. Szóval ennyit erről!

Amúgy szerintem ezen a szinten már nemcsak a stílus dönt, hanem a fizikai tulajdonságok, a erő, gyorsaság, kitartás, ütésállóság, ütemérzék, reflexek, valamint az egyéb tényezők is, mint a mentális erő, tapasztalat,(ez rendkívül fontos tényező verekedésben) harciszellem is.

Amúgy Bruce Lee, vagy Yip Man szerintem biztosan nem nyerne. Bruce Lee nagyszerű képességű harcos volt, iszonyú erős a testsúlyhhoz képest, rendkívül gyors, pontos volt, valamint jó reflexei voltak. Olvastam az életrajzát, és benne volt, hogy mennyit, és milyen ellenfelekkel verekedett. És bizony, nem verekedett valami neves ellenfelekkel! Noname harcművészekkel, valamint utcagyerekkel verekedett egész életében, tehát igazi, magához hasonló, klasszis ellenféllel nem találkozott soha sem. Egyébként, ő maga is állította, hogy Muhammad Ali simán megverné őt, már csak a méretbeli különbségből adódóan is.

Funakoshi mester se hiszem, hogy nyerne, mert először is túl kicsi volt, és a fizikai fölény sokat számít a verekedésben, azonos, vagy hasonló tudás esetén.(a küzdősportok nagy részében nem véletlenül vannak súlycsoportok). Másodszor is a régi karate harcmodor nagyon szögletes, és darabos volt. Arra ment ki az egész, hogy egyetlen védéssel, és egyetlen ütéssel vessenek véget a harcnak. Ez a taktika pedig ma már túl elavult, sem sokat ér egy képzett ellenféllel szemben.

O sensei: Hát, ő számomra nagy kérdőjel, ha a igazak a legendák, a képességeiről, akkor jelentős esélyei lennének.

Oyama: Ha szavaznom kéne, akkor talán rá voksolnék. Sok ellenféllel verekedett élete során, és, ha jól tudom, soha sem győzték le. A bikaverős dologról annyit, hogy ez csak egy legenda, semmilyen videó, vagy egyéb bizonyíték nincs róla.

A másik esélyes Chang Dung Sheng lenne. Ő egy kínai kungfus volt, aki élete során több ezer emberrel harcolt, és soha nem vesztett. Kiállt mindenféle harcművészet gyakorlójával, és bárki kihívását elfogadta. Egyszer például elment egy börtönbe, és az ott levő összes rabbal megküzdött.(a börtönben mindenki judozott, ha jól tudom)

Bimba mester: Őt nem ismere annyira, róla nem tudok nyilatkozni.

Szerintem egy ilyen verseny akkor lenne igazságos, ha súlycsoportonként rendeznék. Például, egy hatvan kilós thai boxolónak esélye sincs egy százhúsz kilós birkózó, vagy boxoló ellen. Ha súlycxsoportonként rendeznék meg, akkor miden súlycsoportban más stílus győzne. A 60-75 kilós súlycsoportokban szerintem a lethwei, vagy a muay boran nyerne:

http://www.youtube.com/watch?v=I9H-AZ_zfpA&feature=player_em..

http://www.youtube.com/watch?v=gQ_qBllzdmM&feature=player_em..

A legmagasabb súlycsoportban pedig egy szabadfogású birkózó győzne.

2011. jún. 28. 23:38
 23/47 anonim ***** válasza:

Bimba mester megverekedett, több elismert japán harcművésszel és legyőzte őket! Az ő idejében a capoeira az brutális volt (Az megint más dolog, hogy MA már a capoeira tényleg csak tánc).

O'Sensei pedig tényleg tudott, és Yip Man is.

Ők olyan mesterek voltak, hogy a muay thai-osok meghalnának ha ellenük harcolnának.

De egyébként szerintem, ökölvívók, birkózók és savate-osok győznének ezen a viadalon.

2011. jún. 29. 07:39
 24/47 anonim ***** válasza:

,, Oyama: Ha szavaznom kéne, akkor talán rá voksolnék. Sok ellenféllel verekedett élete során, és, ha jól tudom, soha sem győzték le. A bikaverős dologról annyit, hogy ez csak egy legenda, semmilyen videó, vagy egyéb bizonyíték nincs róla. "

Bocsánat, de tiltakoznom kell, mert van videó fénykép, írásos bizonyíték, a bika elleni harcról!!

Kicsit nézz utána! :)

2011. jún. 29. 08:14
 25/47 anonim ***** válasza:
Undertaker legyőzne bárkit!!! XD
2011. jún. 29. 14:16
 26/47 anonim ***** válasza:
Majd akkor ha legyőzte John Cena-t :D
2011. jún. 29. 14:42
 27/47 anonim ***** válasza:
Bimba mester kemény volt, ő győzne.
2011. jún. 29. 17:55
 28/47 anonim ***** válasza:
Értem, szóval a te meghatározásod a következő, XY kemény, akkor ő győzne!
2011. jún. 29. 19:12
 29/47 anonim ***** válasza:
51%
Egy nehézsúlyú fehérorosz szabadfogású birkózó bárkit agyonverne szerintem.
2011. jún. 30. 09:41
 30/47 anonim ***** válasza:
Egy koreai TKD mester
2011. júl. 1. 10:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!