Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ki győzne? ( többi lent )

Ki győzne? ( többi lent )

Figyelt kérdés

Azért azt a címe a kérdésnek, hogy ' ki győzne ', mert így sokan benéznek :D... szóval..AZZAL KEZDEM, HOGY CSAK MESTEREK INDULHATNÁNAK ÉS AKI ELÉG BÁTOR! DE FŐLEG MESTEREK

Rendezni kéne egy, olyan világbajnokságot, ahol minden PUSZTAKEZES harcművészet szerepet játszik, elsőnek őrültségnek hangzik és talán az is! :) De mindig folynak a kérdések, hogy melyik a legbrutálisabb, leghasznosabb, leggyorsabb harcművészet.

Minden egyes stílust képviselnie kellene egyetlen egy harcosnak a bajnokságon, mindenki küzdene mindenkivel, nem lenne egyenes kiesés, a harc kiütésig menne, vagy feladásig, kesztyűk és védő felszerelés nélkül.

Minden harcművészet, önvédelmi sport és küzdősport kapna eséjt, hogy " bizonyítson ", a karaték és kung fu-k különféle ágai is jelentkezhetnének külön, például Kyokushin karate, wado karate, savate, defendo, wing chun kung fu, wing tsun kung fu (lehet ugyanaz nem tudom), Aikido, Judo, Jiu Jitsu, Capoeira, Thai Box, Sima Box, Tae Kwon Do, Wushu, Ninjitsu ( puszta kézzel ), birkózás, Jeet Kune Do, Kempo, MMA, Kick-box... több nem jut eszembe, elnézést kérek azért amiket kihagytam.

A bajnokság folyamatosan folyna megállás nélkül, így a fizikai állóképességre is fényderül! Mindenki kapna elég időt a felkészülésre, minden nemzetet értesítenének és minden Dojo-t minden Mester-t a bolygón!

Úgy lehetne eldönteni, hogy meik stílusból melyik harcművész indul, hogy selejtezőket tartanának, egy adott helyszínen egy adott időpontban, a harcművészek!

Most naggyából ennyi jutott eszembe erről, ha van még ötletem akkor írok....

Nagyon nehéz lenne megvalósítani ezt a műsort, de tuti pénzt hozna és örök dicsőséget a győzteseknek!!

Várom a hozzászólásokat, köszönök mindent! :)

2011. jún. 28. 11:40
1 2 3 4 5
 1/47 A kérdező kommentje:
CSAK HOZZÁÉRTŐK VÁLASZÁT VÁROM!!!
2011. jún. 28. 11:40
 2/47 A kérdező kommentje:
Azt azért még hozzáteszem, hogy én mindenképpen indulnék! :)
2011. jún. 28. 11:44
 3/47 A kérdező kommentje:
az alaphelyszín kb egy síkság lenne, amin folyik a bajnokság
2011. jún. 28. 11:50
 4/47 A kérdező kommentje:
Azért mondom, hogy folyamatosan follyanak a harcok egymás után, mert így a harcosok akár még aludni is tudnak egy harc után, egy harc pár perc akár több óra is lehet, hogyha úgy bírják, a harcosok!
2011. jún. 28. 11:51
 5/47 anonim ***** válasza:
71%

Ez ilyen ultimate dragon ball budokai tenkaichi XD

A tippem a birkózásra esik.

2011. jún. 28. 12:00
 6/47 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehetne megvalósítani, mert a mesterek nem mennének bele ilyen küzdelembe. Itt már olyan szint tudások vannak, hogy nem a stílus lenne a lényeg, hanem a felkészülés döntene. Egyénként amiket felsoroltál küzdősportokat ott nincsenek mesterek, nincs ilyen, hogy birkózó vagy boksz mester, edzők vannak. Az MMA, pedig nem stílus, hanem egy szabály rendszer, ugyanúgy a K1 is.

Ha élnének a régi nagymesterek( Funakoshi, Morihei Ueshiba O'Sensei, Mestre Bimba, Yip Man, Oyama, Bruce Lee ....stb)

És meg is rendeznék ezeket a meccseket, tuti, hogy érdekes lenne, én is megnézném. De az ilyen mesterek már vannak annyira tapasztaltak és bölcsek, nem lenne ebből semmi.

Mert az oké, hogy egy 2 éve thai boxoló gyerek elver egy 5 éve capoeirazó csávót. De ahol már mindenhol mesteri szint van, ott már egyáltalán nem ilyen egyértelmű a dolog. Ott nem a stíluson múlna, hanem a mesterek képességén.

Mindenki legyőzhető. Az nyerne aki az adott pillanatban jobb!

2011. jún. 28. 12:12
 7/47 anonim ***** válasza:

Pl. a karatés az első körben kiesne, mert nem számít a fejre ütésekre (nem tudom, hogy mindegyik karate szabályrendszerében meg van-e az , hogy nem lehet fejre ütni, de a legtöbben gondolom meg van). Szóval karatésnak annyi, kicsinálja mondjuk a kick-boxos. A kick-boxost kiejtené a jóval kifinomultabb thai boxos, akit meg leverne a kung-fus.

A sima boxosnak szinte nulla esélye lenne, mert nem számít a rúgásokra.

Capoeira? Egy jól irányzott ütés simán kifekteti a táncoló talpait. Itt talán még győzne a boxos.

Kemporól sajnos nem tudok sokat, szóval erről nem tudok nyilatkozni.

Birkózás? Szerintem nincs sok esélye, egy fejberúgás és kész.

Szóval nagyon nehéz lenne eldönteni, hogy ki győzne, de ha valóban profikról beszélünk, akkor szerintem a kung-fu valamely ága győzne.

2011. jún. 28. 12:26
 8/47 anonim ***** válasza:

12:26 vagyok még, azt hozzátenném, hogy azért is tenném a voksomat a kung-fusra, mert ő már hozzászokott, hogy nincs védőfelszerelése. A boxosoknak van kesztyűjük, fogvédő, a kick-boxosoknak még lábvédőjük is van a legtöbb esetben. Birkózóknak meg ott a fülvédő.

A kung-fus, meg talán még a karatés viszonz már "hozzászokott" a fájdalomhoz.

2011. jún. 28. 12:28
 9/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem harcosokról van szó hanem mesterekről! Nem a stílus döntene ezt értsétek meg!

Egy verekedésben az győz, aki a legrövidebb idő alatt a leggyorsabban, a legkönnyebben kivitelezhető technikát hajtja végre a legegyszerűbben, a legnagyobb erő bedobással.

Ilyenkor akár egy képzett capoeira nagymester is sarokkal halántékon rúghat egy wing tsun mestert is. De egy nagydarab ukrán birkózó is megfojthat egy kis thaiföldi muay thai harcost. Vagy akár egy kisebb termetű karatemester is leüthet egy böszme nagydarab brazil jiu-jitsu mestert is.

Adott pillanatban, adott körülmények között, jó időzítéssel bárki legyőzhető. Nincs legyőzhetetlen. Mesteri vagy profi szinten már nem beszélhetünk arról, hogy a stílus a döntő.

2011. jún. 28. 12:33
 10/47 A kérdező kommentje:

,, Mindenki harcolna, mindenkivel "

,, Nem lenne egyenes kiesés "

2011. jún. 28. 13:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!