Fegyencedzés hatékonysága?
Most szeretném elkezdeni a Fegyencedzést, semmifajta tapasztalatom nem volt ilyen téren eddig. 16 éves vagyok egyébként. A konditeremtől kiráz a hideg, ezért nem is tevékenykedtem ilyen téren, ám ez a könyv most megfogott, annyira jó a stílusa, és úgy érzem ez a tökéletes edzés számomra.
Végigolvastam az egész könyvet, jó pár gyakorlat lesz, amit nem a legelsővel fogok már kezdeni, hanem 3-4. gyakorlattól. (ez nem baj?)
Az edzésterv amit választottam az a veterán, ugyanis majdnem minden nap akarok edzeni. Azt írja a könyv hogy 3 edzősorozat kell mindenből. Ez mit jelent pontosan? Egymás után kis szünetekkel kell megcsinálni őket, vagy lehetséges a nap különböző időpontjaiba szétosztani őket?
Illetve a kérdésem még az lenne, hogyha egy adott napon az adott gyakorlatból többet szeretnék/bírnék csinálni mint 3 , akkor ez lehetséges? (mondjuk 5-6)
Ezek tükrében milyen eredményeket lehetne elérni a nyári szünetben, konkrétan 3 hónap alatt. Tehát ha becsületesen csinálom lesz valami látható nyoma?
Ezt azért kérdezem, mert nálam az izom felépülése iszonyatosan lassan megy, ugyanis sportoltam elég sokat 2-3 évvel ezelőttig, ám nem igazán látszik sajnos....
Nem kigyúrt állat szeretnék lenni, csak hogy legyen valami ami látszik, illetve nekem ez igazi erőben kell, tehát az a lényeg, hogy ne felfújt lufi legyek, hanem ami látszik az tényleg legyen valós, használható izom(=erő).
Egyébként a könyv hasonlókat ígér, éppen ez az ami nagyon megfogott benne, szemben a konditermes, szteroidos képpel.
Köszi a válaszokat.
mark86
Jól látod!
Én nem becsülöm le,csak sokan nincsenek tisztában a "hatásával". Jó az,erősít,kitartást ad..stb,de nem lehet kiváltani vele a súlyzós edzést.
Az könyv stílusán tisztán érződik hogy csak és kizárólag a haszonszerzés a cél. Ha nem fikázná szét a testépítést (holott köze nincs a kettőnek egymáshoz),egy szót se szólnék. Az meg a másik hogy sok fiatalnak hamisan állítja be a sittes hangulatot,mint egy rossz börtönfilm.
A meztelen harcos című könyv nagyságrendekkel "tisztességesebb" és hasznosabb irodalom. Felőlem gombfocizhat,babázhat,sprintelhet,vagy karatézhat is akárki,nekem semmi hasznom nincs abból hogy eltántorítok valakit a saját súlyos edzéstől,vagy éppen "rábeszélem" a gyúrásra.Csak nyitott szemmel kell járni,és nem ész nélkül beszopni mindent amit mondanak. Arnold papa könyvében is vannak baromságok,ezt is tudni kell. Én nem azért b@szok el 5 percet egy válaszra hogy hülyeséget beszéljek,hanem mert segíteni akarok. Van akin nem lehet...
Most egy felfújt beszólással mit kezdjek? Írjak 50 oldalt aminek semmi értelme,mert el sem olvassa?
Na béke. És nem kell megsértődni senkinek. :)
jó lenne tisztázni, hogy valójában hány éves vagy?
-12
-16?
-18?
Melyik a kakukktojás?
az, hogy magadat 1x feltudod húzni az nem azt jelenti, hogy tudsz súlyzózni 60kg-al mert a 2 igen csak eltér...
Honnan veszed te azt, hogy felfújt izom? meg műanyag? akkor ne egyél semmit mert nyomorék leszel és ne is edzél mert felfújódsz a végén..:S:\ Ha naponta csinálsz többezer fekvőtámaszt meg többmillió felhúzást meg csinálod a fegyencedzést akkor majd szépen elfogsz fogyni :) mellette ne egyél semmit mert FELFÚJÓDSZ!!! ne is igyál mert akkor meg vízzelfelfújt leszel :) szóval csináld nyugodtan a fegyencedzést és semmit ne egyél melette nehogy történnyen valami és akkor majd fakanalat fölemeld ha feltudod egyáltalán..
remélem segítettem mert ezzel komoly erőre tehetsz szert
üdv.
"Oké, de ha felhúzom magam, az 60kg, akkor az miben kevesebb, mintha 60kg-os súlyzót emelgetnék?"
Jaj már. Képzeld el, hogy a testépítésben a húzódzkodás egy alapgyakorlat. :D Egyébként te próbáltad már? Sokan nem tudnak egyből húzódzkodni, mert egy elég nehéz gyakorlat, és fejlett, erős hátizmokat igényel. Ha képtelen vagy a húzódzkodásra, csak súlyokkal és gépekkel tudod magad felhozni arra a szintre, hogy sikerüljön. De vannak olyanok is, akiknek a saját testsúlyuk már kevés a további fejlődéshez erre megintcsak ott vannak a súlyok. Szóval nem kell lebecsülni a testépítést, nagyon sok sportoló végez kiegészítő edzéseket a konditeremben, mert ez az edzésforma nagyon sokoldalú. Erő növelésére és állóképesség fejlesztésére is ugyanúgy alkalmas, mint az esztétikai célokra. Szóval gratulálok, ha te csak annyit szűrsz le ebből, hogy szteroidok... Pff...
persze mindenből egyből a legroszabbat :) valahogy így gondolkodhat a kedves kérdező..
amúgy egy példa esztétikai szempontból:
Focisták: Hogy néznének ki ha nem edzenék felsőtestüket? lábuk alapból is edződik valamit de azt is edzik amúgy, hogy erősek legyenek nem felfújt purujpaszujizom..
amúgy hogy lehet felfújni egy izmot? :O arra kiváncsi lennék mert gondolom nem pumpával mint a mesékben..
amúgy húzódszkodás nem csak hátra jó de hátra nehezebb :D arra nekem is kevésbé megy még mert itthon nem tudom rendesen edzeni hátam de most akarok majd újítani valami homemade cuccal mert nincs pénzem kondira :s
lehet pl szűkfogással bicepszre azzal megcsinálok egy csomót kb a 10-iknél kezdek el fáradni és úgy, hogy teljesen csutkára leengedem magam... de mégsem tudok 75kg-al bicepszezni 2kezes rúddal. na ehez mitszólsz kérdező?
sztem te is így érthetted a húzódszkodást..
Sajnos úgy tűnik nem olvastad el figyelmesen a könyvet, mert minden kérdésedre ott van benne a válasz!
A legfurcsább az a kérdésed, hogy látszik-e valami 3 hónap alatt... Ha látványt akarsz tényleg jobb a testépítés! Ha viszont jobb jegyet akarsz tesiből csináld.
Kedves kérdező. Ritka nagy tévedésben vagy, és nagy baromságokat hordasz itt össze. Azt hiszed, hogy kétfajta izom létezik? 1. kondiavl felfújt 2.parasztizom természetes módon ? Mert ezt irtad, van egy földmüves haverod stb. stb. Remélem a példádat nem komolyan gondoltad, mert akkor ritka nagy barom vagy. Az izom nem tudja, hogy most milyen müveletet végzel: összehúzódni tud és elernyedni. Sérüléseket szerzünk edzés során az izmainkba, amire a test kétféleképpen reagál: 1.az idegrenszer megtanúlja, hogy miként kell azt a gyakorlatot a lehető legjobban csinálni, a lehető legtöbb izomrostod bevonásával 2.begyógyitja a sérüléseket, és ezáltal nagyobb lesz az izom . ez az izomnövekedés. ehez sok tápanyag fel. Remélem kapisgálod. Másik, hogy mit hozod te fel példának a verekedést ? Arra mész, hogy verekedésben legyél erős ? Akkor küzdősportolj. Lehet, hogy a földmüves csávó megverta a gyúrós haverod, a verekedés egy összetett dolog barátom. Egy dolog biztos: súlyzós edzéstől erősödünk. Abban leszel jó amit gyakorolsz: ha maratont gyakorolsz, jó állóképességed lesz. Ha mateket gyakorolsz jó matekes. Ez egy alapvető emberi tulajdonság. A fegyencedzésről hallottam én is, saját testsúlyal végzett gyakorlatok vannak benne: ha sok sok fekvőtámaszt csinálsz, egy idő után már csak az állóképességed nő. Ellenben ha csinálsz nehezebb ilyen gyakorlatokat, akkor nő az erőd is rendesen. Függ az ismétlésszám tarománytól. Ha valamiből csak 4-5 megy, akkor aval erőnövekedést érsz el. Ilyan tapsolós fekvőtámaszokkal a gyorsaságod nő. De a kizárólag saját testsúlyal végzett edzések sosem pótolják a konditermet és az ottani nagy súlyokat. Még ha ezt nehéz felfognod akkor is.
Üvd: egy 250 kilóval guggoló erőemelő konditerembe járó srác. (utóirat: az izom egy élő szövet, nem lehet felfújni)
Mindkét nézőpontban van igazság.
Én 2 évig kondiztam, most csak saját testsúlyos edzéseket csinálok.
Személy szerint úgy látom hogy ezeknek a 110 kilós gyúrósoknak mind kisebbségi komplexusuk van és ezért akarnak nagyobbak és nagyobbak lenni mindenkinél, kedvencem még mikor bejön egy vézna gyerek és kiröhögik, szánalmasak.
190 cm + 60kg-ról indultam, most vagyok 90 kg ebből kb 17 kiló jött a kondival, szerintem sokkal jobb a saját testsúlyos edzés.
Manapság már divat lett kondizni, de simán nézhetsz ki úgy mint egy kondis ezzel az edzéssel is, nyilván ha már megy a 10-es szint nem igen lesz fejlődés, de mint írtad ez nem is cél, úgyhogy sok sikert.
peace
Az a baj, hogy a kérdést egyből lekezelően írtad meg a konditeremben edzők felé és ezt a legtöbb fegyencedzést olvasó át is veszi és ebből csak viták keletkeznek.
Más módszerek más céllal. A fegyencedzésről sem kell azt hinni, hogy maratont bármikor lefutó gladiátorokat szül.
Mégis honnan szeditek, hogy az izmoknak közük van a küzdelemben szerzett tapasztalathoz, képességekhez?
Attól, hogy edzed a tested történjen ez bármiféle edzéstechnikával NEM leszel harcos! Egy tapasztalt ellenfél hülyét csinál belőled akármilyen edzett vagy, ha e mellett nincs küzdelemben szerzett tapasztalatod.
Kis kiegészítés: a calisthenics MELLETT igenis régen is végeztek gyakorlatokat súllyal, csak akkor nem gépeken, illetve rúddal, hanem batár gerendákkal és kövekkel. (hasonlít kissé a mai erőemelős edzésekre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!