Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljam meg mozgatni...

Hogyan tanuljam meg mozgatni a csípőmet?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, lány. soha nem tudtam, hogyan kell, egyszerűen fogalmam sincs róla, hogyan kell mozgatni. amikor kicsik voltunk, a nővéreim mindig kiröhögtek, hogy hogyan csinálom, és azóta nem is próbáltam. de most önvédelmi edzésre járok, és ott is szükség van rá, és fogalmam sincs, hogyan. mindenki, aki látja, azt mondja, hogy nem a csípőmet, hanem a derekamat mozgatom, és egyre rosszabbul esik, pedig muszáj megtanulnom. honnan érzem, hogy mikor mozgatom a csípőmet, mikor a derekamat?

amúgy elég széles csípőm van.

2011. jún. 15. 01:51
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

az én képzésemben: a mesterem aikodoval is foglalkozott, mester fokozatot szerzett meg. hasznos elemeket lehet tanulni aikido-ból is, hiszen egy ízület manipuláció mióta világ a világ és az ember harcol, létezik, van, úgymond örök. teljesen mindegy, hogy éppen aikido-ban tanulod meg, vagy jitsuban, esetleg egy küzdősportban..

ráadásul az aikido is belső stílus, ugyan úgy mint a kungfum.

2011. jún. 25. 21:35
 32/40 A kérdező kommentje:

ezt én is pontosan így képzeltem el. vagy ha a harmadiknak hamar betöröd az orrát, akkor már nem kell ízületeket támadni. a lényeg, hogy legyen mihez nyúlni.

másért is. ha a hétköznapi ember mondjuk egy erőszakolóval áll szemben, és tele van a vére adrenalinnal, ráadásul megijedni sincsen ideje, akkor még az a jobbik eset, ha gyakorlatlan kézzel üt, és akár megsérül, de megússza ennyivel és el tud menekülni. egyetlen önvédelmi technika sem bombabiztos, és többnyire emberfüggő, hogy ki mennyire tudja hasznosítani azt, amit tanult. egy-két gyakorlottabb társamat elnézve nehéz lenne elképzelni, hogy bármi másra szükségük lenne egy támadóval szemben, de már az is, hogy egyáltalán tudják, hogyan kell reagálni, magabiztosan fellépni egy idegennel szemben, nagyon sokat nyom a latba (hiszen a legtöbb ilyen támadó nem mozog otthonosan a test-test elleni harc kifinomultabb változataiban). de ehhez én még nagyon amatőr vagyok.

valami azt súgja, nekem jobban fájna, mint neked. de te nem vagy hétköznapi.

2011. jún. 25. 22:03
 33/40 anonim ***** válasza:

lehet, hogy nem vagyok hétköznapi.. de ettől még nem a hétköznapi emberek szintjén kell gyakorolni, ugyebár :) úú ez a közelmúltban szóba is esett, miután már 1 órája gyakoroltunk, és persze teljes mértékben kimerültek voltunk, társam megjegyezte, hogy utcán már az első 10 másodpercben elintézett volna bárkit (tehát hétköznapi eset), és rég nem állóképességről szólna a dolog. :P

egyébként te sem vagy hétköznapi, amennyire ezt a válaszaidból le tudtam szűrni.

gyakorolj tenyérrel ütni arcra (szemre és állra) és mély rúgásokat térdre és lágyékra ;)

2011. jún. 25. 22:16
 34/40 A kérdező kommentje:

ez igaz. de normális ember nem is azért képzi magát, hogy bárkit 10 másodperc alatt elintézzen. az elég szomorú lenne.

nem vagyok.

kösz. majd megkérem a mestert, tanítson meg rendesen ütni a dojoban lógó zsákon, ha lekerül a kötésem.

2011. jún. 25. 22:43
 35/40 anonim ***** válasza:

pedig utcán Rád 10 másodpercet sem szánnának, hogyha meg akarnak ölni. ha meg tovább engeded az erőszakot, mint 10 másodperc, azzal csak tovább nyújtod a támadód és saját magad szenvedését is, tovább tartod fenn az erőszakot.

jobb minél előbb letudni, ha már elkerülni nem lehet. akár egyetlen mozdulattal.

több ezer éve így működik, lehet más felfogásban edzeni.. én konzervatív vagyok.

mi történt a kezeddel?

2011. jún. 25. 22:49
 36/40 A kérdező kommentje:

ha valaha megtörténne, hogy meg akarnak ölni az utcán, addig is van még időm fejlődni és gyakorolni, és másban is kipróbálni magamat, megtanulni más technikát is. ha valaha megtörténne, nem adnám fel harc nélkül. de jelenleg ez a lehetőségem van, és szeretem is csinálni. a többit majd hozza az élet.

semmi. soha semmi nem történik vele, de így örököltem, az ínhüvelyem egy csomószor begyullad, ha egy kicsit megerőltetem. gondolkodtam rajta, vannak módok, hogy erősítsem, de az valószínűleg a kézügyességem rovására menne. mivel képzőművészettel foglalkozom, és szeretnék is a jövőben, egy ideje rágódom már a kérdésen, mi is legyen.

egyébként. nem vezetsz valahol blogot véletlenül?

2011. jún. 25. 23:11
 37/40 anonim ***** válasza:

sem pedig direkt. nem blogozom.

ha megerősítenéd a kezed, ínhüvelyeket, az a kézügyességed rovására menne? ezt ki tudod fejteni kicsit bővebben?

2011. jún. 25. 23:16
 38/40 A kérdező kommentje:

értem.

nem ástam nagyon mélyen bele magam, de azt tanácsolták, hogy öklön végezzek fekvőtámaszt, attól tök jól megerősödik így kezdetnek, de attól összenyomódik néhány ideg, és romlik az ember kézügyessége. tényleg utána kéne olvasni már, évek óta nem volt biológiaórám. azon is gondolkodtam, egyáltalán mennyire nyomhat latba, ha így is van, egy animátori, grafikusi vagy akár tetoválói állásnál. egyelőre jegeltem a kérdést.

2011. jún. 25. 23:23
 39/40 anonim ***** válasza:

az öklön fekvőtámasz erősítené az ínhüvelyeket?

csuklót, meg a földdel érintkező porcokat erősíti. amíg nem töröd szét az öklödet, addig nem romlik a finommotoros mozgás. :)

2011. jún. 25. 23:29
 40/40 A kérdező kommentje:

nagyszerű, hogy van valaki, aki tudja a választ, és képes értelmesen közölni. főleg, hogy a válasz nekem kedvező.

csak akkor még mindig nem tudom, hogy az ínhüvelyeken mi segít... kaptam krémet az orvostól, de allergiás vagyok rá. lehet, ez a probléma már így marad.

2011. jún. 25. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!