Hogyan tanuljam meg mozgatni a csípőmet?
16 éves vagyok, lány. soha nem tudtam, hogyan kell, egyszerűen fogalmam sincs róla, hogyan kell mozgatni. amikor kicsik voltunk, a nővéreim mindig kiröhögtek, hogy hogyan csinálom, és azóta nem is próbáltam. de most önvédelmi edzésre járok, és ott is szükség van rá, és fogalmam sincs, hogyan. mindenki, aki látja, azt mondja, hogy nem a csípőmet, hanem a derekamat mozgatom, és egyre rosszabbul esik, pedig muszáj megtanulnom. honnan érzem, hogy mikor mozgatom a csípőmet, mikor a derekamat?
amúgy elég széles csípőm van.
aikido-zol, és az edződ (vagy bárhogy is nevezed) meg sem kérdezted még, hogy segítsen egy elvileg fontos dologban.
mégis, miért nem töröltem még ki ezt a témát az előzmények közül? :) (mert lusta vagyok törölgetni..)
megy már a csípőmozgatás?
valahogy eszembe sem jutott. makacs vagyok, és általában mindent magamtól szoktam begyakorolni, meg rájönni a dolgokra, ha valaki segíteni akar, az inkább csak feldühít. gondoltam, idővel belejövök, és elő sem került a kérdés olyan gyakran, mert egy csomó másik felállásban nincs is rá szükség. aztán most nővérem feldobott egy csomó zumba-kardió edzésvideót, és az első alkalommal besokalltam, és idejöttem.
de neeem, a mestert semmiképp nem kérdezném megXD. elképesztően kínos szituáció lenne.
... :) érdekes vagy :D
hogy-hogy aikido-zol?
eredetileg krav maga-zni szerettem volna, de a csuklóm elég gyenge, és a művészeti suli miatt nem engedhettem volna meg azt a rengeteg fekvőt, és az állandó inhüvelygyulladást.
az aikidot az iskolai anyagba szervezték be először, aztán valahogy megszerettem, annak ellenére is, hogy a habitusomhoz az erőszakosabb harcművészetek közelebb állnak. voila.
egy harcművészet az erőszak megszűntetéséről szól (természetesen erőszakkal :P dehogy is, nem feltétlen)
jaj.. nem akarok kötözködni, eddig sem tettem.. de kravról meg aikido-ról beszélsz, muszáj lenne megjegyeznem...
nem állnak közelebb erőszakosabb harcművészetek a jellemedhez, mert nem űzöl harcművészetet sajnos.
aham, lassan én is megtanulom. szokatlan ez még.
szóval a téma szakértőjével van dolgom;) úgy tudtam, az aikido harcművészetként van számontartva, de ha tévedek... nos, az sajnálatos. de semmi több.
HA tévedsz és ezt Te sajnálod, akkor valóban sajnálatos, és nem több :))
nem, az aikodot sohasem használták háborúban, harcokra, nincsen ilyen előzménye, és egy harcművészetből (jitsu) alakította ki egy mester, bár sokat hallottam róla például ezen a fórumon, ez derült ki. Japánban ahogy tanítják, eléggé meglepő de teljes mértékben hatékony.. nem tudom miben más az ottani oktatás, gondolom jitsusabb. és igen, tudják használni a támadások elvezetésére, támadó semlegesítésére, ami olyan nehezen elképzelhető, de egy olyan ismerősöm mondta, akiben nincsen okom kételkedni.. úgyhogy jó képződést és gyakorlást! :)
igen, Ueshiba Morihei sensei életrajzát mi is átvettük és kinn van a képe a dojoban(: de úgy tudom, egyes országokban a rendőröknek kötelező.
nem hiszem, hogy a japán oktatás annyiban eltérne az európaitól, lehet, hogy egyszerűen a japán emberek mentalitásuknál fogva képesek jobban elsajátítani, vagy előnyükre válik az alacsony termet. az aikidoban, minél nagyobb az ellenfél, annál könnyebb leteríteni. egyetlen ütés vagy rúgás sincsen benne, tényleg csak arról van szó, hogy a partner mozgási energiáját, lendületét elvezetjük és a súlyánál fogva a padlón köt ki.
kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!