Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljam meg mozgatni...

Hogyan tanuljam meg mozgatni a csípőmet?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, lány. soha nem tudtam, hogyan kell, egyszerűen fogalmam sincs róla, hogyan kell mozgatni. amikor kicsik voltunk, a nővéreim mindig kiröhögtek, hogy hogyan csinálom, és azóta nem is próbáltam. de most önvédelmi edzésre járok, és ott is szükség van rá, és fogalmam sincs, hogyan. mindenki, aki látja, azt mondja, hogy nem a csípőmet, hanem a derekamat mozgatom, és egyre rosszabbul esik, pedig muszáj megtanulnom. honnan érzem, hogy mikor mozgatom a csípőmet, mikor a derekamat?

amúgy elég széles csípőm van.

2011. jún. 15. 01:51
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

kimondottan szívesen bizonyítanám az ellentétét, nem tapasztalatomra hivetkozva, hanem akár saját magammal.

rendőröknek meg katonáknak hogy mit tanítanak, ne keverjük bele, nincsen jelentősége. egy aikidós rendőr gyenge marad :)

2011. jún. 25. 18:11
 22/40 A kérdező kommentje:

minek bizonyítanád az ellentétét? nem egészen értem.

csak a harcművészet dologra mondom. azt írtad, nem használták soha harcokban,de én nem találkoztam még vele másképp, csak harcművészet címszó alatt, és fogalmam sincs, milyen más kategóriába lehetne beosztani. és mivel rendőrök használják, arra gondoltam, helyes ez a megnevezés.

2011. jún. 25. 19:32
 23/40 anonim ***** válasza:

a rendőröknek semmi köze a harcművészetekhez, ők rendet tartanak. egy rendőr, aki csak a saját képzését kapja, és ennyit ért a világhoz nem ellenfél egy harcművésznek.. ez vonatkozik az aikido-s rendőrre is, nem a magyarországiakra.

az aikijutsu (ha így írják) harcművészet volt, (gondolom többek között) ezt gyakorolta a nagymester, és emellett megalapította az aikido-t. nevezhetetd mozgásművészetnek, egészségmegőrzésnek, harctechnika gyűjteménynek, filozófiának... mert ezek igazak rá.

viszont egy embert nem igazán lehet ütések vagy rúgások nélkül harcképtelenné tenni.

kitételek:

- igen, gyenge embert lehet

- japán aikido mesterről valóban hallottam, hogy egy ismerősömmel érdekes dolgokat művelt. viszont ezeket nem oktatják M.országon.

és végül: azt mutatnám meg, hogy mennyire nem hatékony egy agresszív támadóval szemben a támadás energiájának felhasználása.. és a többi. hogy ha egyszer használnod kell éles helyzetben, ne érjen meglepetésként, hogy nem tudod uralni a mozgását, feszítésbe kényszeríteni, és hipp hopp becsúszik néhány olyan ütés, amit szemmel nem igen lehet követni.

mint lányt, téged természetesen kevéssé fenyeget, hogy megütnének.

2011. jún. 25. 19:41
 24/40 A kérdező kommentje:

nem azt írtam, hogy egy rendőr ellenfele lehet egy harcművésznek (ennek nincs is értelme, miért gondolnám így), de az aikido, mint önvédelem, hatásos lehet kisstílű bűnözők ellen, akik ugye nem harcművészek, viszont akikkel egy rendőrnek el kell bánnia. de biztos tanulnak az aikido mellett mást is.

láttam elég hatásos dolgokat. persze, ami a terem falai között történik, az nem ugyanaz, mint ami az utcán érheti az embert, és a sensei is azon az állásponton van, hogy a tanult mozgásformákkal inkább kerüljünk olyan helyzetbe, hogy a támadó érzékeny pontjait megüthessük, de az aikido kétségkívül működik, akár több ellenféllel szemben is. a földrevitel, főleg a dobások villámgyorsan történnek, és ha a támadó nem tanulta meg, hogyan kell biztonságosan esni, elég komolyan fájnak is. Steven Seagal például az aikido technikáját ötvözi az ökölharccal a filmjeiben.

persze, valószínűleg engem ritkábban próbálnának mondjuk kirabolni, mint egy 90kilós férfiembert.

2011. jún. 25. 20:21
 25/40 anonim ***** válasza:

jól írsz, de ott egy hopp!

pont, hogy egy nő viktimológigilag veszélyeztetettebb mint egy 90 kilós férfiember, kirablás szempontjából.

2011. jún. 25. 20:51
 26/40 A kérdező kommentje:
hopp, az irónia volt.
2011. jún. 25. 20:53
 27/40 anonim ***** válasza:

amúgy... egyre inkább kíváncsi vagyok az aikido-ra. bevallom, nem gyakoroltam még aikido használóval. mondjuk de.. az én képzésemben is szerepel, tehát gyakoroltam, de az más..

ha sosem tanulsz, gyakorolsz ütni, vajon menne azoknak az érzékeny pontoknak a megütése? :) szemet torkot mondjuk nyilván elég kis erővel megsebezni, tehát ha valóban képesek vagytok kiszolgáltatott helyzetbe hozni egy (vagy több) támadót, akkor bizonyos pontokon mindenképp csúnya sérülést lehet okozni.

viszont ha valakinek megfeszítettem a csuklóját-könyökét... megvan a kontroll, akkor már fölösleges érzékeny pontokat ütni, nem? :)

2011. jún. 25. 20:59
 28/40 anonim ***** válasza:
hopp, nem vettem észre az iróniát :)
2011. jún. 25. 21:03
 29/40 A kérdező kommentje:

a te képzésedben?

nem tudom, másnak menne-e, de azért bízom magamban. nem azt mondom, hogy tudok ütni, de elég verekedős voltam kicsinek. egy solar plexushoz vagy állcsúcshoz biztos nem kell akkora erő.

de ha hárman jönnek, akkor eléggé bravúros lenne egyszerre három ember csuklóját-könyökét megfeszíteni.

2011. jún. 25. 21:14
 30/40 anonim ***** válasza:

tulajdonképpen egyet lágyékon rúgsz, egyet állcsúcson ütsz, és máris csak egy emberen kell ízületeket támadni :)

csak hát amiért a valóság nehezebb mint ahogy azt elképzeljük...

az állcsúcs kemény, és eltörheted rajta a saját kezed

rúgni is pontosan kell, ha mellé megy, akkor nem éri el a kellő hatást, kivéve ha elég erős, mert akkor a combban is kellő sérülést okozhat. de egy ilyen rúgást meg sokat kell gyakorolni. a gyorsaságról nem is beszélve. a valóságban persze még fegyverek is előkerülnek, az néha nagyon vissza tud fogni, mert ugye vigyázol, hogy a saját karod ne vágják fel..

érdekességképpen pedig (jó tapasztalat lehetne Neked) megnézhetnénk, hogy milyen pusztítást tudnál okozni például az én gyomorszájamra mért ütéssel.

mert ha esetleg én kibírnám, akkor ugye előfordulhat, hogy más is kibírná, nemde?

nem véletlen, hogy igazi harcművészetekben csak a leghatékonyabb technikák maradnak fenn, na most az aikido őse okkal különbözött az aikido-tól. gyakorlatilag jujitsu volt, amennyire ismerem ezeket a stílusokat.

2011. jún. 25. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!