Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 11 nap alatt hogy tudnám...

11 nap alatt hogy tudnám legnagyobbra növelni az állóképességem?

Figyelt kérdés

17 éves F, 50 kg, nem szeretnék sem hízni , meg semmi ilyesmi, csak lesz 1 nagyobb túra 12 nap múlva. Lesznek benne mindenféle sorversenyek, és sok sok km gyaloglás. Erre szeretném magam felkészíteni testileg, napi sok órát tudnék rászánni. P90x ből csinálgatom a fekvőtámaszos és ugrálós részt. Mit , mennyit kellene ennem hogy a leghatékonyabb legyen az edzésem? És pl a P90x es dolgok mellett mennyek-e futni vagy csináljak valami mást?

Gyaloglástól nem félek, csak a sorversenytől.És tétre megy :Ö Nem akarom lehúzni a csapatot

2011. jún. 14. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:

11nap alatt állóképességet növelni hm...

Legfeljebb úgy hogy holnap és még 5 nap múlva kifullasztod magad derekasan valami hosszútávú futással aztán a maradék 5 napba meg pihensz hogy ne legyél fáradt :D

2011. jún. 14. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Alapos bemelegítés után minden nap kocogj egy órát és tömd magad kajával,hogy legyen erőd.

Ugrókötelezhetsz is,de szerintem az egyik legjobb,legfárasztóbb állóképességi edzés az ez-

http://www.youtube.com/watch?v=mYq8LTFHtUU

2011. jún. 15. 00:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, elő fogom kaparni az ugrálókötelemet :) Régen órákat ugráltam rajta, kösz h eszembe juttattad. Futást közbe biztos hogy kell majd tartanom pihenőket , 1 hónapja nem futottam semmit. De a távod megpróbálom minél gyorsabban növelni. Napi 2x futás hülyeség? Reggel 30 perc, este 30 perc? közte mondjuk 1 2 óra alvás, és egyéb izmok edzése.
2011. jún. 15. 01:13
 4/6 anonim ***** válasza:

persze, tudod te. hát mindenképp hajtanod kell magad. akkor egy kis tipp amire talán nem gondoltatok:

túra- gyaloglás, ergó majdnem semmi. sorverseny: pontosan mi is? gyors futás vagy hosszútáv futás? mert ha táv. akkor persze fuss fél órákat, de ha végeztél akkor is még nyújthatod az edzésed egy 10 perc intenzívvel (futás után, még pihensz egyet és utána)

ha viszont a verseny inkább rövidebb, de gyorsnak kell lenni, akkor te is gyorsabb futásra edzz. mondjuk 1 perces sprinteket nyomsz. tehát úgy készülj amilyen kihívás lesz. de amúgy jókat írtatok, remélem valamit sikerül hozzácsapnom a felkészülésedhez :)

2011. jún. 15. 10:55
 5/6 Starforce válasza:
Pusztakezes viadalokra mindig úgy edzettünk, hogy sok sprint. Ha bírod tüdővel, te vagy a nyerő:)Edzőm is mondta mindig, hogy fussál,fussál, de ne hosszú távokat,mert annak nem sok értelme van egy viszonylag rövid , intenzív megeröltetésnél.
2011. jún. 15. 19:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Tisztícsd meg a tudatod! :D

Én életembe nem futottam olyan sokat sőt... és még is bírtam 30 km futást meg ezeket a dolgokat. :)

2011. jún. 16. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!