Mivel javíthatnám az állóképességem és a fizikumom?
2009 óta mióta végeztem a középsulival nem mozgok semmit, nem sportolok 3 éve, akkor tesi órákon futottam, fociztam, edzettem, bringáztam mellette otthon.
2006 óta dohányoztam(heti 1 doboz közepesen erős cigi), elhatároztam, hogy leteszem a cigit és sportolok valamit, amit még tudni kell rólam, hogy nagyon ellustultam ebben a 3 évben, kocsival járok mindenhová, még a 200méterre lévő boltba is, és sokat fekszek, tv-zek.
Azt vettem észre, hogy ha felállok az ágyból akkor érzem, hogy rossz a keringésem, gyorsabban ver a szívem pl. ha felmegyek lépcsőn a 3. emeletre és kapkodom a levegőt, egy kis futástól kifáradok, kis dolgoktól is izomlázam lesz.
Hogyan nyerhetném vissza a régi fizikumom vagy még jobbat?
Arra gondoltam, hogy heti 3 nap edzés a konditeremben és napi 1 óra biciklizés hogy a tüdőkapacitásom és az érrendszerem javuljon és leteszem a cigit végleg(már egy hete nem gyújtottam rá)
Szerintetek ez jó program? avgy mit ajánlotok?Mennyi idő kell hozzá, hogy újra ne okozzon gondot, nehéz légzést a futás vagy a fizikai munka?
ui:21 vagyok
A cigizést valóban hagyd abba. Aztán fokozatosan terheld a szervezeted, mert egyszerre először úgysem fogsz bírni túl sokat teljesíteni.
Gyalogolj sokat, lift helyett használd a lépcsőt...ezek apróságok, de sokat segítenek és jobban is fogod érezni magad.
küzdősport vagy harcművészet edzés. jah bagó valóban igen hátráltató. miért nem szivarozol inkább?
meg olvasd el ezt, végülis idevág. http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!