Önvédelemről lenne szó mivel tudnám magam megvédeni? (küzdősport, harcművészet)
Figyelj Aczél!
Nekem is az a szerencsém, hogy én sok fajta edzésre jártam és a saját bőrömön tapasztaltam meg, ezeket mind, ezért merem kijelenteni amiket írok. Ahol én bokszolok, nálunk edz egy srác már kb. 3 éve, előtte 4-5 évet kempózott (láttam is saját szememmel, hiszen én is kempóztam 3 hónapot, ráadásul vele), hát a srác elég béna volt kempóban, mind földharcban, mint állóbunyóban, vegyesbe (állóharc+földharc) meg pláne. Na kempo mellett elkezdett bokszolni nálunk, 2 év múlva, már kempo edzésen CSAK boksztechnikával lepofozta az edzőtársait, hiába ütötték-rúgták-gáncsolták (földre le sem tudták nagyon vinni, mert előtte lecsapta őket), ő lepofozta őket. Erre berágott, hogy 5 év kempo alatt nem tanult szinte semmit, ki sem fizette az utolsó hónapját, ott hagyta a kempo sulit, azóta nálunk bokszol.
De az én bokszedzőm is mesélt egy-két dolgot, az én edzőm egy másik városba is oktat, na oda egyszer lenéztek a kitetovált, kopasz nagyon brutál (tipikus) thai boxolók, hogy ők majd megmutatják, hogy csak kézzel lecsapják az ő szerintük "sima" boxolókat. Csak hát ráfáztak, mert ők lettek tele monoklival, ráadásul az egyik még sértődésből még térdelt meg rúgott is, de még így is lecsapták őt.
Szóval hagyjuk, amikor én jártam thai boxolni, akkor is csak az ilyen feszengő, "divatból a hátamra tetoválok kígyót, tigris, sárkányt" hARCosok edzettek. Ott is hagytam őket, mert nem tanultam sok mindent, ráadásul tele voltam ilyen balfékekkel, de ahogy másoktól is hallom, más tb sulikban is ugyanez a szitu.
ez a szeminárium mindenképp tanulságos lehet, mert elvonatkoztatva minden "kamu" edzéstől, ennek a WingChun legjavát kéne hoznia. már amit átadnak belőle..
amúgy meg tégy belátásod szerint.. érthető hogy a harcművészet brutálisabb, hatékonyabb kéne hogy legyen, de ha meg nem az, akkor egy jó ökölvívó edzés ugyan úgy sokat adhat. igazság szerint, az én harctechnikám egy bizonyos fokig abból áll, hogy tudom hova kell ütni és tudok ütni. namost semmi akadálya hogy ezt megtanuld box edzésen, akkor meg kesztyű és szabályok nélkül is tudni fogod, és.. más nem is kell feltétlen. én sem rúgdosnék nagyon utcán.. szóval elég kézzel jónak lenni.
wingchunban megtanulsz gyengébb fizikummal is hatékonyan ütni, szétszedni valakit. de hát boxban nem? azért.. lehet ott is. már én sem tudom :D nem akarok egy oldalra sem húzni, tegyük fel hogy jó helyen tanulsz kungfuzni, és az kemény. egyébként meg gyakorolj boxolókkal is mellette, na :) ez a nyerő :P
1. más edzésen nem javulna?
2. utcán is hozzá akarsz szokni az ütésekhez?
3. mi van ha utcán nem ütnek hanem szúrnak, ahhoz is hozzászoksz?
4. a vágások komolyabb sérülést okoznak általában (bár nem én vagyok itt a késharc szakértő) dee ha már ilyen fokozatokat írok :) a vágásokhoz hozzászoksz edzésen?
annyi értelma van annak amit írtam, hogy egy teljesen reális, kimondottan zavaró szituációból indultam ki, ami gyakorlatilag bárhol megeshet veled Magyarországon.
nem szándékozom részletezni, hogy mennyivel gyakoribb 1-3 késelő mint több tucat karabéllyal felfegyverzett militarista, mint ahogy azt sem gondolom fontosnak leírni, hogy az önvédelem nem 1 veszélytelen, nálad gyengébb emberrel fenyegetésének az elhárításáról szól. arra 1 kutya is képes akár.
ha késsel támadnak és kravval kezdesz szerencsétlenkedni, akkor az egyik esélyes kimenetel néhány mély vágás a testeden, mondjuk sprickoló vérzés.
így már világosabb az előző HSZ-em?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!