Önvédelemről lenne szó mivel tudnám magam megvédeni? (küzdősport, harcművészet)
Írd be a keresőbe, hogy 'önvédelem' és nézd meg a találatokat '-.-
Amúgy teljesen mindegy melyiket választod, oda menj, ahol tetszik az edzés és képes vagy tartósan ott dolgozni. A megfelelő önvédelemhez évek kellenek, 3 hónap alatt semmit sem fogsz megtanulni...
akkor talán Wing Chun (így félig-meddig előző hsz alapján:))
Kérdező, bármit kezdesz gyakorolni (tanulni) ha M.Országban élsz, fel kell készülj hogy egy sz.art kapsz a pénzedért.
ez ugye érthető mód nem lesz túl jó sem önvédelemre, sem versenyre stb...
majdnem mindenki aki tájékozottabb e téren, elmondja hogy nagyon sok WT mester van, aki nem oktat neked túl jó dolgot, de viszont jó drága.
Kempot nem ismerem, fentebbi szerint sport?
olyan meg hogy k1, kick box majdnem azt írnám hogy nincs, ezek tényleg sportok, harc szempontjából szabályrendszerek. tulajdonképpen ütnek és rúgnak, szerintem nem éppen jól, de hol vannak azok a technikák amik kellhetnek ha "bajban" vagy? elárulom, sportokban ilyenek nincsenek.
Egy ökölvívóval beszéltem, ő a fentebbi sportokat kipróbálta, és nem fogom most idézni őt, de mondjuk úgy hogy (sajnos) nem találta érdemesnek az edzést (enyhén fogalmazok).
ő szerinte ökölvívást érdemes tanulni, mert azt jól tudják oktatni itthon. a következtetésem? nem leszel ugyan harcos, tehát az erőd erősen korlátozott, de tényleg megtanulsz ütni, távolságot felmérni és elmozogni.
namost ezek esszenciális dolgok mondjuk pusztakezes harcnál, és akár fegyver ellen is..
vagy találj egy nagyon hiteles harcművészet oktatót (papírt ki lehet adni, nyomtatni, sztem azt nézd meg mit tud nyújtani, illetve egy tanítványa mutasson ezt-azt) vagy ... ha ilyen nem létezik a saját mesteremen kívül itthon, akkor ki tudja, lehet az ökölvívás és a judo lett az elérhető legjobb edzés amit az erő eléréséért tehetsz..
vagy judo helyett inkább jujitsu..
csak rossz az hogy lehet egy olyan edzést találsz be ahol nem tanítanak meg rendesen.. áhh.. nem egyszerű sajnos.
Sajnos a kempo az malacpankráció izomból és agresszióból, a kick-boxon pedig egyre több a fogyni akaró zsírt égető csaj, a K1 az nem sport csak egy szabályrendszer. A BJJ pedig egy divatbunyó.
Amit érdemes, és jól oktatnak az az ökölvívás, birkózás, savate (francia box), ju-jitsu, néhol még a wing tsun, aztán kifújt. A többi az mese és pénzlehúzás.
hi!
nem írtál nevet dee.. te lennél az ökölvívó-birkózó, kali használó (mester?) ?
Igen én. :)
Sokszor írok ilyen kérdésekre választ, ugyanis soknak fingja nincs erről a témáról, és megpróbálom őket felvilágosítani az itthoni magyar helyzetről.
olvastad gondolom mit írtam fentebb.
igazából hasznos amit írsz, mert bár én abszolút harcművészet centrikus vagyok, de ahogy a karatéról tudom, hogy itthon nem harcművészet, úgy az összes többi edzéssel lehet hasonló, csak azokba nem látok bele.
de te ezek szerint informáltabb vagy már. amúgy anno.. lementem volna tb edzésre, csak ugye az hogy még én fizessek.. meg egyéb körülmények miatt elmaradt, de gondolom hogy nem vesztettem volna sokat. csak az új ellenfelekről és a gyakorlásról szólt volna, nem arról hogy azt gyakoroljam is (természetesen)
de hiszek neked, sajna ez tipikus Magyar helyzet.. pfff...
óó msn..
ha lehetne mail írni neked még át is dobnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!